Videokonferanse-seriegründer Odd Johnny «O.J» Winge (40) har sikret seg strandeiendommen P.T. Mallings vei 38 på Bygdøy for 69 millioner kroner, ifølge eiendomsregisteret.

Winge, Geir Langfeldt Olsen og Fredrik Halvorsen satt igjen med minst en milliard kroner hver da de ifjor solgte videokonferanseselskapet Acano. Kjøperen var Cisco, som betalte seks milliarder kroner for selskapet.

De tre var også sentrale da Tandberg ble solgt til Cisco i 2009 i norgeshistoriens største it-oppkjøp på 19 milliarder kroner i 2009, og eier i dag en tredjedel hver i investeringsselskapet Ubon Partners.

- Høy pris

Eiendomsmegler Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen bekrefter overfor DN at eiendommen er solgt, og påpeker at det ikke er mange boliger som har gått like høyt i år.

- Generelt så er eiendommer av denne kaliber sjelden på markedet, så da blir det en høy pris, sier Johnsen.

Den 2,5 mål store eiendommen ble i juni lagt ut for salg med en prisantydning på 80 millioner kroner. "Tyrolervillaen" på 286 kvadratmeter fra 1976 med sjøbod og dypvannsbrygge var dermed den dyreste boligen på markedet på tidspunktet. 

Kan rive

Den nye eieren må imidlertid belage seg på betydelig oppgradering. 

Johnsen anslår at det vil koste 40-50 millioner kroner å rive den eksisterende boligmassen og bygge nytt. Dermed kan totalprisen lande på 110-120 millioner kroner.

- Det vil ikke overraske meg om han velger å rive og bygge nytt. Det ligger litt i kortene, sier eiendomsmegleren.

Selv etter «prisavslag» på 11 millioner kroner, presser boligen i P.T. Mallings vei seg inn blant de tre dyreste omsatt i 2016. Det skjer knepent foran en strandeiendom i Løchenveien på Bygdøy, som ble omsatt for 68 millioner kroner for nøyaktig 14 dager siden (se grafikk).

Rekordår

Aldri tidligere har det vært omsatt like mange dyre boliger i løpet av et år som i 2016  viser tall DN har hentet inn. Inkludert boligen til Winge, er det så langt tinglyst omsetning av 14 boliger over 40 millioner kroner. 

Eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik & Partners har solgt to av årets dyreste eiendommer, blant annet den aller dyreste til hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen. 

Han ser flere som beveger seg opp i boligmarkedet over 40 millioner kroner, og som er villige til å betale for få folk til å flytte på seg.

– Det som skjer er nok at folk ser verdien i eiendommene sine, sa Nordvik til DN i forrige måned. 

- Reprising

Tom E. Johnsen er enig. 

Det er blitt flere med svært mye penger, være seg gjennom arv eller salg av virksomheter, påpeker han. 

- Det har blitt en liten reprising av de flotteste tingene, og de kommer bare til å bli enda dyrere, sier han.

Ifølge regnskapet fra Winges heleiede investeringsselskap Illuminati as tok gründeren ut et utbytte på 64 millioner kroner for fjoråret. 

Det er også dette selskapet som er tinglyst som eier av P.T. Mallings vei 38, ifølge eiendomsregisteret.

Winge hadde ikke anledning til å kommentere saken da DN tok kontakt mandag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

18 gram solgt for én milliard kroner
01:20
Publisert: