Odd Kalsnes er kjent for å være eiendomsmegler for boliger i det øverste prissjiktet i Oslo.

Tidlig i 2019 ble han fratatt retten til å være ansvarlig eiendomsmegler etter en rettssak i lagmannsretten. Bakgrunnen er at Finansdepartementet mente han hadde brutt eiendomsmeglerloven på flere punkter. Lovbruddene skal ha skjedd i tidsrommet 2010-2013.

I et brev fra Advokatbevillingsnemnden til Odd Kalsnes advokat Erling O. Lyngtveit DN har fått tilgang til, kommer det frem at Kalsnes nå også mister advokatbevillingen.

«Advokatbevillingsnemnden finner på bakgrunn av en samlet vurdering av saken, at Kalsnes er uskikket til å utøve advokatvirksomhet, samt at han ved de samme forholdene har mistet den tilliten som er nødvendig i advokatyrket.», heter det i brevet fra nemnden.

Fortsetter i Privatmegleren

Kalsnes er i dag partner i Privatmegleren, hvor han jobber som eiendomsmeglerfullmektig. Han må ha med seg en ansvarlig megler på oppdrag, ettersom han ikke lenger har denne retten selv.

Det vil han kunne fortsette med, også uten advokatbevilling.

– Det er lenge siden jeg praktiserte som advokat, fordi jeg har hatt fast stilling hos Privatmegleren i snart to år. Jeg har heller ikke, slik jeg ser det, noe behov for denne bevillingen, fordi jeg er mer aktiv enn noen gang i det fantastiske eiendomsmarkedet i Norge. 2019 blir mitt beste år siden jeg startet opp i 1983, skriver Odd Kalsnes i en epost til DN.

Privatmegleren-sjef Grethe Meier bekrefter at tapet av advokatbevillingen ikke får noe å si for Kalsnes' stilling.

– Jeg ser ikke at dette er noe farlig. Vi har hatt et samarbeid med Odd i mange år, og han har levert etterrettelig og godt hos oss, sier Meier.

Vil ta saken til EMD

Kalsnes forsøkte å anke lagmannsrettens dom, som vedtaket til Advokatbevillingsnemnden bruker som grunnlag for vedtaket sitt, til Høyesterett.

Der ble den, ifølge Kalsnes, avslått fordi den ikke var av allmenn interesse utenfor gjeldende sak.

Nå vil han å ta saken videre til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg (EMD).

– Derfor har jeg bedt professor Mads Andenæs (jusprofessor ved Universitetet i Oslo, journ.anm.) om å vurdere om denne saken hører hjemme i Strasbourg, fordi vi fikk faktisk ikke ført de vitnene vi ønsket, noe som ville vært vesentlig å høre for domstolen, sier Kalsnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå kan Bygdøy bli «gated community». —Bygdøy blir litt ekstra sikkert med den nye bomstasjonen, sa Odd Kalsnes i Privatmegleren i mai
—Bygdøy blir litt ekstra sikkert med den nye bomstasjonen, sier Odd Kalsnes i Privatmegleren
02:56
Publisert: