Fredag ble XXL-gründer Øivind Tidemandsens bolig på Bygdøy avertert med en prisantydning på 30 millioner kroner. Tirsdag er boligen solgt.

– Jeg kan bekrefte at boligen er solgt. Ellers kan jeg ikke gi noen opplysninger, sier megler og daglig leder Kristian Karlsrud i Krogsveen.

Han vil ikke si noe om hva boligen ble solgt for, eller hvem som er kjøperen. DN kjenner til at boligen er solgt for 32,5 millioner kroner, altså to og en halv million kroner over prisantydning.

Boligen ble solgt etter at det ble holdt visning søndag.

Marked i nedgang

Det raske salget skjer i et boligmarked som er i nedgang. Prisene har falt over hele landet, og i Oslo har de nå falt fem måneder på rad, og prisene er 8,4 prosent lavere enn i april.

Tilbudet av boliger i Oslo er nå fire ganger så stort som i september i fjor. Ved utgangen av måneden var det 3236 usolgte boliger i Oslo, mot 812 på samme tid i fjor.

Samtidig tok det dobbelt så lang tid å selge en bolig i Oslo i september, sammenlignet med samme måned i fjor. Det tok i gjennomsnitt 27 dager å selge en bolig i Oslo i september. I september 2016 tok salget 13 dager.

Men megleren var ikke bekymret med tanke på Tidemandsens bolig.

– I dette tilfellet snakker vi om et segment av boligkjøpere som ikke tenker nevneverdig på svingninger i boligprisene. Salg av boliger i det øvre prissegment går veldig bra om dagen, sa Karlsrud til DN da huset ble lagt ut for salg.

Attraktiv gate

XXL-gründerens tidligere pendlerbolig bolig i P.T. Mallings vei var opprinnelig et to etasjes trehus fra 1980, men ble revet og bygget opp igjen som et bygg på tre etasjer mellom 2011 og 2013. Øverst troner en takterrasse på 62 kvadratmeter, ifølge boligprospektet. Tomten er på 668 kvadratmeter.

P.T. Mallings vei er tidligere beskrevet som en av Oslos mest attraktive gater, og er langt fra en fremmed adresse for de øverste aktørene i næringslivsbransjen. I fjor ga seriegründer Odd Johnny Winge 70 millioner kroner for en 80-tallsvilla i samme nabolag, kort tid etter at han hadde kjøpt en mindre tomt rett i nærheten for 30 millioner. Investorene Bjørn Rune Gjelsten og Thor Johan Furuholmen er også å finne i området.

Tidemandsen kjøpte eiendommen for 12 millioner kroner i 2009, men mener han ikke kommer til å sitte igjen med stor gevinst.

– Det koster å bygge hus, så dette er ikke et stort vinningsprosjekt for meg. Jeg får tilbake det jeg ga og kanskje litt til, sa han til DN før helgen.

Tidemandsen bor nå fast på Blommenholm i Bærum.(Vilkår)

Krasjlanding for brexit?
Denne uken var det femte runde i forhandlingene mellom Storbritannia og EU, og forhandlingene står ganske fast. Les hele kommentaren til Kjetil Wiedswang i lenken under.
01:21
Publisert: