Dette er en oppgang på 7,8 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,9 prosent. Det opplyser Utleiemegleren i en pressemelding.

– Det er et godt leiemarked i Oslo. Vi merker allerede at studentene har begynt boligjakten og to-tre roms og kollektivleiligheter er det vi har flest henvendelser på for tiden, skriver administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Toroms leilighetene i Oslo har også opplevd en oppgang. Denne er på moderate 0,4 prosent økning sammenlignet med forrige uke, og 2,3 prosent økning sammenlignet med samme måned i fjor. Det koster i snitt 13.320 kroner å leie en toroms i hovedstaden.

Nedgang for de største

En treroms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.360 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 5,7 prosent. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,6 prosent.

– Flere av våre utleiere utsetter salg av bolig for å leie ut og vi forventer stor etterspørsel og et meget godt marked mot sommeren, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Det kostet i gjennomsnitt 12.030 kroner å leie en treroms leilighet i Bergen. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 3,9 prosent.

– Vi har leid ut nesten dobbelt så mange boliger i år som i mai i fjor. Økningen tilsvarer 91 prosent, sier Augdal.

– Vi har mange henvendelser fra studenter og andre, som vil leie bolig fra juli/august. Det er lurt å være tidlig ute hvis man skal leie bolig fra tiden rundt semesterstart. Da har man bedre tid til å orientere seg i markedet og se hva man kan få for pengene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.