Selvaag Boligs aksjekurs stupte tirsdag ettermiddag etter meldingen om at selskapets markante konsernsjef gjennom ti år, Baard Schumann måtte gå på dagen – uten at det ble gitt noen annen forklaring enn at «det var på initiativ fra styret».

I løpet av de tre børsdagene etter avgangen har rundt 350 millioner kroner blitt barbert bort fra selskapets aksjekurs, samtidig som det spekuleres i hvorfor styreleder Olav Selvaag ikke lenger hadde tillit til Schumann.

«Burde informert annerledes»

Jan Peter Sissener var Selvaag Boligs femte største aksjonær mandag denne uken gjennom fondet Sissener Canopus. Han var en av dem som solgte seg ned i selskapet etter at meldingen kom tirsdag.

– Jeg har stor respekt for den jobben Schumann har gjort, men hvis styret mente han ikke lenger var skikket til stillingen, så var vel det en grei løsning, sier Sissener.

Han mener selskapet burde informert på en annen måte enn det det har gjort.

– Det er usikkerheten som har brakt aksjen ned fra 43 til 39 kroner. Når vi har fått ryddet av veien at det ikke er noe selskapsspesifikt som er årsak til avgangen, har vi begynt å kjøpe oss opp igjen i selskapet, sier Sissener.

Ifølge Sissener hadde fondet 1,25 millioner aksjer fredag morgen.

– Men når dagen er omme har vi vesentlig flere. Selskapet er bra og med en ny leder på plass, kommer usikkerheten til å gå over. Kirkegården er full av folk som trodde de var uunnværlige, sier Sissener.

Karantene fra eiendom

Styreleder og største eier, Olav Hindahl Selvaag, har satt seg i konsernsjefstolen til en erstatter av Schumann er på plass. DN har bedt han om å utdype årsaken til Schumanns avgang, men han ønsker ikke å si noe mer.

– Jeg kan berolige aksjonærene med at avgangen ikke skyldes økonomiske forhold. Utover det har jeg dessverre ingen kommentar, sier Selvaag.

Olav Hindahl Selvaag er ny konsernsjef i Selvaag Bolig.
Olav Hindahl Selvaag er ny konsernsjef i Selvaag Bolig. (Foto: Christopher Olssøn)

Etter det DN har grunn til å tro, har Schumann og Selvaag skrevet under en avtale om å ikke si noe om sluttavtalen, og at Schumanns etterlønn vil bli avkortet dersom han uttaler seg i offentligheten.

DN erfarer at Schumann har fått en karantenetid på ett år fra å drive virksomhet innen eiendom.

– Er årsaken til avgangen at du planlegger å starte konkurrerende virksomhet?

– Jeg kan ikke utdype noe mer om min avgang, sier Schumann.

Schumann har selv tapt på sin egen avgang gjennom kursfallet denne uken. Han eier rundt 500.000 aksjer i Selvaag Bolig. Tapet er likevel lite sett i forhold til lønnspakken på 17,2 millioner kroner Schumann fikk i fjor, et løft på mer enn ni millioner kroner fra året før.

Baard Schumann ble sjef i Selvaag Bolig i 2008. Verdien av selskapet har doblet seg siden børsnoteringen i 2012.(Vilkår)

Advokater på høye hæler
Et årlig arrangement i Chicago kalles "Walk a mile in her shoes".
01:11
Publisert: