Det ble ikke spart på noe da oljeservicegründer Dag Nedrum satte seg ned med kona Wenche H.D. Nedrum for å tegne familiens nye hytte i Sirdal i Vest-Agder. Øverst i det som på folkemunne kalles Beverly Hills i fjellbygda satte ekteparet Nedrum våren 2012 i gang byggingen av det som er den dyreste hytta som er bygget på vinterstedet.

Nå er den til salgs. Prisantydning: 19 millioner kroner.

«Dette er en spektakulær og eksklusiv hytte du aldri har sett maken til. Den ligger majestetisk til øverst på Slettekvæven med et fantastisk vidsyn over omgivelsene og ski-in/ski-out til Sirdal skisenter», heter det i Finn-annonsen.

I kjelleren er det lagt til rette for svømmebasseng og spa.
I kjelleren er det lagt til rette for svømmebasseng og spa. (Foto: Eie)

Daglig leder/eiendomsmegler Espen Eide i Eie, som står for salget av hytta, sier at han ikke ønsker å kommentere hyttesalget utover det som står i annonsen. Men han kan bekrefte overfor DN at det er Sirdals dyreste hytte.

Megakjeller

De lokale byggeforskriftene som regulerte hvor store hytter som kunne bygges i Sirdal var ingen hindring for ekteparet Nedrum, eierne av Petrolink-konsernet som selger tjenester til operatører knyttet til driftstjenester offshore.

Løsningen ble en gigantisk kjeller på rundt 800 kvadratmeter hvor eierne blant annet planla motstrøms svømmebasseng, kinosal og eget sikkerhetsrom. Garasjen med plass til fem biler er klar til bruk.

Underetasjen er imidlertid ikke ferdigstilt, selv om den byr på utallige muligheter.

Da DN snakket med Dag Nedrum sommeren 2016, regnet han med at byggeprosjektet først ville bli ferdig tre-fire år frem i tid på grunn av noen byggetekniske problemer.

Her er det plass til stort middagsselskap.
Her er det plass til stort middagsselskap. (Foto: Eie)

– Det har vært planen hele tiden, sa han da, og informerte om at selv om den enorme kjelleren ikke var ferdig innredet, ble hytta flittig brukt.

– Vi er glade i hytta, og alt over bakken er ferdig, sa han. DN har ikke lykkes å få kommentar fra Nedrum til hyttesalget.

De mest attraktive hyttene

Norske fjellhytter har hatt en jevn prisvekst på rundt fem prosent de siste tre årene, ifølge Eiendom Norges årlige fjellhyttestatistikk.

Men ferske tall fra Prognosesenteret viser at mange hytter har hatt en langt brattere prisstigning.

Dag Nedrum, her fotografert tilbake i 2010.
Dag Nedrum, her fotografert tilbake i 2010. (Foto: Tomas Alf Larsen)

Mens Eiendom Norges tall viser en samlet prisvekst på 32,2 prosent for brukte hytter de siste ti årene, viser Prognosesenterets tall en prisvekst på 51 prosent.

På listen over kommuner med høyeste gjennomsnittspriser så langt i år topper Hemsedal fulgt av Hol kommune med destinasjonene Geilo og Ustaoset og Øyer med Hafjell som største destinasjon.

– Det koker i denne delen av hyttemarkedet. Og vi tror det blir høyere prisvekst i disse områdene også fremover fordi de er mer attraktive, sa partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret.

I fjor ble det omsatt brukte fjellhytter for 11 milliarder kroner her til lands, ifølge Prognosesenteret. Til sammenligning ble det omsatt brukthytter for 6,3 milliarder kroner i 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.