– Det er en kjemperisiko for at vi får mangel på arbeidskraft med riktig kompetanse, at disse folkene tvinges til å jobbe og bo andre sted, sier leder for LO i Oslo, Ingunn Gjerstad, til Aftenposten om LOs fagarbeiderindeks.

Indeksen viser at en familie på fire, der foreldrene jobber i varehandel og barnehage, kun har råd til 0,2 prosent av de egnede boligene i Oslo.

– Vi risikerer at vi ikke får driftet verken privat eller offentlig sektor på en ordentlig måte, sier Gjerstad.

Fagarbeidere jobber i alle sektorer og alle næringer – i butikk, barer, restauranter, barnehager og på AKS. De er for eksempel renholdere, tømrere, rørleggere, helsefagarbeidere.

– Det er en realitet at det norske næringslivet mangler fagarbeidere i hele landet. Men det er en ekstra utfordring i Oslo på grunn av boligmangelen, sier regiondirektør i NHO Oslo og Viken, Vegard Einan.

Torsdag satt Norges Bank opp renten ytterligere ett hakk. Dermed kan det bli enda vanskeligere å komme inn på boligmarkedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik ville Monopol-brettet sett ut i dagens boligmarked: Særlig to steder skiller seg ut
Brettspillet Monopol har siden 1950-tallet vært et populært spill i mange hjem. Men hvilket gater og områder hadde egentlig vært dyrest, om man hadde laget det etter dagens boligpriser i Oslo?
02:58
Publisert: