Espen Pay er sjef og eier av boligutviklingsselskapet Urbanium, som driver utvikling av boliger i Oslo-området. Bare i juni opplevde dette området en vekst i boligprisene på 1,3 prosent i forhold til mai, ifølge statistikk fra Eiendom Norge.

– Folk kjøper mye i utviklingsprosjektene, fordi de ikke vinner frem i budrundene. Mye selges til langt over takst, men vi selger tross alt til faste priser, sier Pay.

Eier og administrerende direktør Espen Pay i Urbanium.
Eier og administrerende direktør Espen Pay i Urbanium. (Foto: Ståle Andersen)

Selskapet hans er med 28,4 prosent største eier på Sørenga-utstikkeren ved Operaen i Oslo. Før siste innflytting skjer i første kvartal neste år, står foreløpig kun 23 leiligheter uten eier. Det er Sørenga som vil bidra mest til resultatet i 2016, ifølge Pay.

– Vi selger fortsatt veldig godt, og har solgt to leiligheter bare denne uken. Vi vet jo ikke om vi er på en topp eller om vi går videre. Så vi må planlegge for alle alternativer, og det har vi gjort. Det er et godt tegn at folk kjøper leiligheter nå. Det tyder på at markedet er veldig sterkt, sier han.

Begrenset tilbud

Forholdene ligger til rette for fortsatt økning i boligprisene og et godt marked for boligutviklere som Urbanium, mener han.

– Befolkningsveksten i Oslo og omegn fortsetter, renten ser ut til å forbli lav i flere år, og lysten på ny bolig har forsterket seg. Vi er igjen inne i en periode med en vesentlig stigning i boligprisene, sier Pay.

Han mener at tilbudet av nye boliger fortsatt er begrenset, og at det ikke vil endre seg med det første.

– Imidlertid er også boligmarkedet påvirket av den generelle optimismen hos forbruker, og bildet kan endre seg raskt dersom uventede hendelser inntreffer, både nasjonalt og internasjonalt, sier Pay.

Tjente 27 millioner

Overskuddet har sett en kraftig forbedring fra 2014, hvor det endte opp med et resultat før skatt på minus 12,7 millioner kroner.

- Vi bygde lite boliger i 2014 og derfor fikk vi lite inntekter fra dette. Samtidig hadde vi noen nedskrivninger. Men nå er det full fart, og da blir det gode resultater.

Resultat etter skatt for 2015 er 16,9 millioner kroner. Pay eier Urbanium gjennom sitt familieeide Payco as, som også eier en rekke andre eiendommer og selskaper. Her tjente han 27 millioner kroner i fjor, mot et tap på 36 millioner kroner året før. 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.