I tredje kvartal hadde Propr et resultat før skatt på minus 8,3 millioner kroner. Samlet for årets tre første kvartaler er resultatet på minus 22,4 millioner kroner, ifølge selskapets kvartalsrapport for tredje kvartal.

Tjenesten ble lansert av eiendomsmeglerforetaket Sem og Johnsen i mai i fjor, med mål om å gjøre det billigere for folk å selge privatboligen sin selv, uten bruk av eiendomsmegler.

Daglig leder Kjetil Eriksson påpeker at selskapet har hatt to år med kraftige og nødvendige investeringer i utvikling og markedsføring.

– 2018 er året da selskapet skal gå i balanse, sier Eriksson.

Flere transaksjoner

I tredje kvartal formidlet selskapet boliger for 180 millioner kroner, ned fra 188 millioner kroner i andre kvartal. Likevel økte antall boligtransaksjoner med 36,6 prosent fra andre til tredje kvartal, ifølge rapporten.

– Det er svært positivt i et lunkent boligmarked, og viser at Propr.no begynner å bli en kjent aktør i markedet, skriver selskapet i rapporten.

Siden pristoppen i april har boligprisene på landsplan falt 5,6 prosent, og er ned 10,5 prosent i Oslo i samme periode, ifølge Eiendom Norges bruktboligstatistikk.

Selv om salgene her til lands går tregere i år enn i fjor var det ved utgangen av november solgt omtrent like mange boliger som i de 11 første månedene i 2016, ifølge Eiendom Norge.

Eriksson har ikke noen formening om hvordan boligmarkedet vil utvikle seg fremover.

– I hvilken grad påvirker boligprisfallet Propr?

– Propr er syklusuavhengig. Men man kan tenke seg at mange neppe får mer lyst til å bruke masse penger unødvendig på eiendomsmegler samtidig som boligprisene svekkes, sier Eriksson.

Venter økning i januar

– Boligprisenes oppbremsing, som startet i vår, fortsatte gjennom sommeren og høsten. Det var flere selgere enn kjøpere, det tok lengre tid å selge en bolig, og selgere kunne ikke forvente å få de samme prisene som de ville fått om de solgte i Q1. Som forventet har denne utviklingen også fortsatt i Q4, skriver selskapet.

Propr venter at fjerde kvartal vil vise lavere volum enn tredje kvartal.

– Historisk sett er Q4 en roligere boligsalgsperiode, det er særlig lav aktivitet i november og desember. Vi vil imidlertid se en betydelig økning i forhold til Q4 i fjor, og totalt sett at 2017 vil bli et vekstår for Propr.no. Ser vi inn i 2018 forventer vi en økning igjen i Q1, da januar, februar og mars normalt sett er måneder med stor aktivitet på boligmarkedet, skriver selskapet i rapporten.

Propr har inngått avtale med en utbygger, og kommer fremover til å satse på nyboligmarkedet. Ifølge rapporten skal nyboligsatsingen lanseres første halvår 2018.

19,5 millioner på markedsføring

Propr omsatte for 2,1 millioner kroner i tredje kvartal 2017, mot 830.000 kroner i første kvartal og 3,5 millioner kroner i andre kvartal. Totalt per 30. september hadde selskapet omsatt for 6,5 millioner kroner.

Markedsføringskostnader i perioden var i perioden 6,9 millioner kroner mot 5,6 millioner kroner i første kvartal og 7,1 millioner i andre kvartal og utgjør 19,5 millioner kroner av samlede driftskostnader på 28,9 millioner kroner per 30. september, ifølge rapporten.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Slik blir du festens ultimate midtpunkt
Slik sablerer du en champagne.
02:41
Publisert: