Etter en stille helg, der temperaturer over 30 grader trolig sendte potensielle kjøpere til stranden fremfor på visning, opplevde eiendomsmegler Ingvild Aas at interessen for en andel i et rekkehus på Nordberg i Oslo tok seg kraftig opp i begynnelsen av uken.

– Helt fantastisk, det minnet litt om 2016, sier Aas, som endte med å selge boligen for 11,4 millioner kroner, en halv million over prisantydningen på 10,9 millioner.

Boligprisene har steget friskt de siste månedene, og tirsdagens statistikk fra Eiendom Norge viste en oppgang på drøyt én prosent også forrige måned.

– Folk er aggressive

Ifølge Eiendom Norges rapport var antallet boliger lagt ut for salg forrige måned rekordhøyt, til tross for at det knapt nok var én eneste normal arbeidsuke i mai i år. Selv om prisene økte, var antall salg to prosent lavere enn i mai i fjor. Nå tror Aas vi står foran en siste innspurt før kjøperne tar ferie, iallfall når det gjelder større boliger.

– Folk er definitivt på ballen nå, det er siste innspurt før sommeren, det kommer ikke flere hus nå, og det som er kaster folk seg på, sier Aas, som også er styremedlem i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Hun tror det vil være god aktivitet i markedet også i juni, men påpeker at de fleste hus, rekkehus og tomannsboliger enten allerede er solgt eller ligger ute nå.

– For sentrumsnære leiligheter kan det nok fortsatt være god aktivitet en stund fremover, sier Aas.

Hun venter uansett ikke noen ytterligere prisvekst i juni, men tror det vil holde se på det nivået vi ser i dag.

Venter enda flere boliger

Sjeføkonomene i Handelsbanken og Nordea tror heller ikke veksttakten vil fortsette i samme tempo.

– Boligprisene kan nok fortsette å stige noe fremover, men ikke i det tempoet vi har sett i det aller siste, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i en rapport fra Handelsbanken onsdag.

I rapporten påpeker hun blant annet at den sesongjusterte veksten i Oslo – tross vekst i mai – har dempet seg noe de siste månedene. I tillegg har utbudet av boliger økt.

Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Handelsbanken.
Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Handelsbanken. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)

– For Oslo ser vi også at antall bruktboliger lagt ut for salg har begynt å komme seg opp fra de laveste nivåene fra tidligere i år. Antall solgte boliger har vært mer på det jevne. Fremover venter vi at tilbudet vil fortsette å trekke oppover etter hvert som nye boliger ferdigstilles. I tillegg tror vi at lav befolkningsvekst og etter hvert økte renter vil dempe boligetterspørselen, skriver Due-Andresen.
Også Nordeas sjeføkonom Kjetil Olsen påpeker at det ble lagt ut mange nye boliger for salg i mai og at utbudet i flere av de største byene nå er sjeldent stor.

– Det gir grunn til å vente en noe mer avdempet prisutvikling fremover, skriver Olsen. (Vilkår)

Meretes utvalgte: En perfekt sommerriesling
Denne rieslingen er en super kombinasjon til sommerens sushimåltid.
01:17
Publisert: