De to bygningene det gjelder, er husmannsplassen Bråtan og Rødlåven, som ligger like sørvest for hovedgården, skriver NRK. Kanalen har tidligere meldt at kronprinsparet lovet å pusse opp bygningene for tre år siden, men dette avvises av Slottet.

- Kronprinsen har ikke gitt noe løfte om å pusse opp Bråtan og Rødlåven, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet.

Kronprinsparets bolig i Asker har 41 større og mindre bygninger på eiendommen, mange av dem gamle. I 2014 ble det søkt om å rive ni av byggene, inkludert Bråtan og Rødlåven.

Planene vakte imidlertid sterke reaksjoner hos lokalhistorikere og politikere. Både Asker kommune, Akershus fylkeskommune og fylkesmannen i Oslo og Akershus anbefalte å avvise søknaden på grunn av den lokalhistoriske betydningen. Kronprinsparet aksepterte avslaget, og det er ikke bestemt hva som skal skje med bygningene.

– Vi som bor her i Asker, synes det er utrolig trist at de ikke blir tatt vare på. Det går an å sette Bråtan i stand, slik at folk kan bo her, sier Fredrikke Hegnar von Ubisch, direktør ved Asker museum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.