– Vi har veldig gode tall for kvartalet, nesten historisk høyt, sier administrerende direktør Martin Asp i boligbyggerselskapet JM Norge.

JM Norge har hittil i år økt både omsetning og resultat fra fjoråret, ifølge resultatrapporten for tredje kvartal.

– Vi ser at markedet har normalisert seg og at prisene stabiliserer seg. Dette er bra for alle parter.

Omsetningen har økt med 135 millioner svenske kroner siden samme kvartal i 2017, og driftsresultatet ligger på 76 millioner svenske kroner mot 57 millioner for samme periode i fjor.

Miljøbevisste kunder

Asp tror mange foretrekker å kjøpe ny bolig fremfor brukt. En av grunnene kan være at moderne boliger er mer bærekraftige, mener han.

– Jeg tror at folk er mer bevisste på miljøet, og ønsker mer bærekraftige og miljøvennlige boliger enn før. For ti år siden kjørte nesten alle fossildrevne biler, men nå har mindsettet endret seg.

Toppsjefen tror oppmerksomheten rundt bærekraftige produkter har økt gradvis de siste årene.

Frykter ikke Oslo-markedet

64 prosent av JM Norges prosjekter befinner seg i Oslo, og selskapet har slett ikke mistet troen selv om markedet er turbulent.

– Vi har stor tro på urbanisering. Vi fortsetter å investere og må bare leve med litt opp- og nedganger, sier Asp.

Dersom utviklingen fortsetter slik den gjør nå, melder han at JM Norge vil øke aktiviteten inn i fjerde kvartal. Han frykter ikke renten og venter et normalt marked.

– Vi har en tro på Oslo, der vi både håper og tror på en normal og stabil prisutvikling. Markedet var forberedt på en renteøkning, og har tatt dette med i regnskapet sitt.

Asp er heller ikke redd for at det bygges for mye i Oslo.

– For at markedet skal bli mettet, må det bygges veldig mye i lokale områder før det skjer. Vi bygger på forskjellige steder rundt i Oslo, og ser ikke en metning i etterspørselen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: