I fjor sommer gikk det heftig for seg i budrundene på de tre øyene Lindøya, Bleikøya og Nakholmen, kun noen minutter med båt fra Oslo sentrum.

På flere av visningene var det køer av interessenter utenfor hytteveggene, det ble satt prisrekorder og meglerne opplevde forsøk på kupping.

Rett før påske varslet eiendomsmegler Marius Berger i Eie eiendomsmegling at han skulle legge ut en 40 kvadratmeter stor hytte på Nakholmen for salg med en prisantydning på 4,6 millioner kroner. 

Nå er minihytta kuppet før visning, for 4,9 millioner kroner, ifølge Berger.

– Dette er prisrekord for en småhytte der ute, sier Berger, som i en årrekke har solgt hytter i Indre Oslofjord.

Stående rekord for småhytter på øyene var 4,45 millioner kroner.

– Vil oppnå svært høye priser

Berger anslår at prisene for minihyttene har steget 40 prosent de siste tre årene

– De tre øyene er en liten verden for seg selv, men jeg tror de virkelig attraktive objektene på disse øyene vil oppnå svært høye priser, sier Berger.

Det er til sammen rundt 550 småhytter på Lindøya, Bleikøya og Nakholmen.

Berger mener flere ting presser prisene til værs i Oslos innerste skjærgård:

  • Nærhet til byen. Fergeholdeplassen er flyttet fra Vippetangen til den mer sentralt beliggende og mer attraktive Rådhuskaia i nærheten av Aker Brygge. 
  • Interessen for sjøeiendom har ifølge megleren tatt seg opp, samtidig som mange ønsker at fritidseiendom skal være nøktern.
  • Og er det noe nøkternt man er ute etter, får man det her. På øyene er den maksimale hyttestørrelsen 32 kvadratmeter pluss hems, eller 40 kvadratmeter på ett gulv. Rekordeiendommen har tørrklosett, ikke vannklosett.

Mer interesse fra pengesterke

Hytta til 4,9 millioner kroner ligger i første rekke mot sjøen på Nakholmens vestside med panoramautsikt mot skipsleia, Oslo by, Bygdøy og Fornebulandet.

En gammel klausul i festekontrakten sier at hyttene ikke kan pantsettes. De millionene man spytter inn for å sikre seg noen kvadratmeter, må derfor skaffes via egenkapital eller pant i annen eiendom.

– For noen år tilbake hadde jeg interessenter som konkluderte med at disse gamle arbeiderhyttene ble for mye østkant. Men nå har dette snudd, sier Berger, som mener han merker økt interesse fra det pengesterke segmentet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Jeg har bokset i 70 år
Birger «Biggen» Olsen (86) har fremdeles kraft i slagene.
02:59
Publisert: