Investor Egil Stenshagen (69) har nå lagt ut Holmenkollen-villaen for salg. Prisantydningen for den rundt 400 kvadratmeter store boligen i Nils Collett Vogts vei er 19,75 millioner kroner.

Stenshagen ga fire millioner kroner for eiendommen i 1993.

– Vi var veldig i tvil om vi skulle bli gamle der eller gripe muligheten som dukket opp på Bygdøy. Et luksusproblem! kommenterer Stenshagen i en sms til Dagens Næringsliv.

Brukt over 100 millioner på Bygdøy

Stenshagen ga for fire år siden 27 millioner kroner for en villaeiendom i Admiral Børresens vei på Bygdøy i Oslo, en av halvøyas mest ettertraktede gateadresser. Huset på den 1,4 mål store tomten er nå revet og erstattet med en ny villa på 600 kvadratmeter.

Privat strandlinje fulgte ikke med, men Stenshagen fikk med en fjerdedels ideell andel av to strandparseller på til sammen seks mål.

I fjor ble det tinglyst at Stenshagen ga svimlende 76,5 millioner kroner for naboeiendommen i Admiral Børresens vei, hvor han rev huset og satte opp en privatgarasje.

Garasjeeiendommen på åtte mål har egen strandlinje, og ligger rett på innsiden av øyene Store- og Lille Herbern, med panoramautsikt over innseilingen til Oslo havn.

– Romslig eiendom

Boligen i Holmenkollen er oppført rundt 1972, og ble oppgradert i 1993 og pusset opp i 2012, ifølge prospektet.

På den 2,8 mål store eiendommen er det også et svømmebasseng.

Stenshagen beskriver gamleboligen slik:

– Flott, romslig eiendom i et rolig strøk, med panoramautsikt over Oslofjorden. Det er flotte solforhold, hyggelig nabolag og kort vei marka.(Vilkår)

En formel 1-bil for gaten
Sjekk ut Mercedes' første hyperbil, Project One som virkelig er et råskinn.
00:54
Publisert: