Eier og daglig leder You Hong Bei av Norske Bunader Oslo as har gjennomført Sørengas dyreste leilighetshandel. Bei måtte ut med 39,2 millioner kroner for to leiligheter som nå er slått sammen. Det er det dyreste boligsalget på Sørenga i Oslo noensinne.

Boligen var opprinnelig to ulike leiligheter som kostet henholdsvis 22,5 og 15,5 millioner kroner. Etter sammenslåingen er leiligheten 300 kvadratmeter stor. Leiligheten ligger i toppetasjen i Sørengas trinn 7, og har en 150 kvadratmeter stor privat takterrasse, fire balkonger og sjøutsikt. 

Eier eiendom for 100 millioner kroner 

Gjennom selskapet Norske Bunader Oslo as eier Bei også en eiendom på Smestad og en eiendom på Montebello. Disse kostet henholdsvis 33 millioner kroner i 2008, og 11 millioner kroner i 2013.

Privat eier hun en stor eiendom i Mosseveien ved Bunnefjorden med strandlinje og båtplasser, som hun kjøpte for 17,2 millioner kroner i 2013. I tillegg eier hun halvparten av en eiendom i Bestumveien, som ble kjøpt for åtte millioner kroner i fjor.

Dermed eier Bei eiendommer for over 100 millioner kroner i Oslo. 

«Skal bruke det som kontor»

Bei forteller at hun nå nylig har overtatt leiligheten på Sørenga. 

 – Det er firmaet som skal bruke det som kontor og til å ha utstyr der. Vi har ikke helt bestemt det ennå, sier hun til DN. 

You Hong Bei kjøpte selskapet Norske Bunader av John-Helge Dahl i 2006. Nå eier Bei i tillegg eiendommer for over 100 millioner i Oslo.
You Hong Bei kjøpte selskapet Norske Bunader av John-Helge Dahl i 2006. Nå eier Bei i tillegg eiendommer for over 100 millioner i Oslo. (Foto: Signe Dons/Aftenposten/NTB Scanpix)

Hun forteller at hun synes Sørenga er et fint sted, men at hun ikke har tenkt på det som en investering. 

– Jeg er ikke spesielt inne i boligmarkedet. Det var en bekjent som kjøpte der, og så dro jeg dit for å se på området. Så falt jeg bare for leilighetene, sier Bei. 

Selger 3000 bunader i året

Bei står som eneeier av selskapet Norske Bunader Oslo as. I 2015 hadde selskapet 70 millioner kroner i inntekter, og fikk et driftsresultat på fem millioner kroner. 

Norske Bunader Oslo selger bunader i flere norske byer. Selskapet ble etablert i 1999 og selger nå over 3000 bunader i året, ifølge selskapet selv. 

På sine nettsider opplyser selskapet at det har skreddere i Kina som tar seg av tilskjæring og brodering, mens montering og justering gjøres av skredderne i Norge. 

DN har tidligere skrevet at Bei kjøpte selskapet av John Helge Dahl i 2006. Dahl kom til Norge fra Kina på 80-tallet. Han lærte seg bunadssøm i Molde, før han flyttet til Oslo og startet selskapet som i dag er Norske Bunader Oslo as. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DVNtv:

Eva Grinde: Telenor bekrefter konfliktene på kryptisk vis
Eva Grinde kommenterer etter Telenor sin pressekonferanse om konfilktene og veien fremover.
02:10
Publisert: