– Våre kontorer på Romerike og i Drammen opplever større interesse fra eiendomsinvestorer, sier Utleiemeglerens administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal i en pressemelding.

 – En ytterligere årsak til dette kan være at de opplever å få bedre avkastning på investert kapital i disse områdene, sier Administrerende Direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Det voldsomme prisveksten de siste årene har gjort at det er blitt vanskeligere å finne egne utleieobjekter for investorer. 

– Vi opplever færre henvendelser fra investorer, da det har blitt vanskeligere å finne et utleieobjekt som gir en god nok avkastning pga økte salgspriser. Innstramming på boliglån og høyere egenkapitalkrav for sekundærbolig har også gitt en dempende effekt, sier konstituert daglig leder ved Utleiemegleren Grønland, Mattis Flaa Sørum.

Små leiligheter blir dyrere

Den siste månedsstatistikken fra Utleiemegleren viser at det i februar koster 9.314 kroner i måneden å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 3,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

For en 2-roms er det en nedgang på 1,2 prosent til en snittpris på 12.091 kroner i måneden. Det er likevel en oppgang på 1,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Trenger du en treroms i Oslo må du regne med å bla opp 14.924 kroner i måneden, også det en liten nedgang fra forrige måned. 

Torsdag offentliggjorde Statistisk sentralbyrå (SSB) sine utsikter for kommende år. SSB tror boligprisene vil falle fra 2019. I 2018 tror tallknuserne at prisene vil holde seg ganske stabilt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.