– Været var ikke helt med oss, sier eiendomsmegler Tore Fossberg i DNB Eiendom.

Søndag viste han frem en enkel hytte på Lindøya i Oslos nærmeste fjordområde, få minutter fra Aker Brygge. Fire skrev seg på liste som interesserte, drøyt det dobbelte møtte opp.

Dette var sesongens første salgsvisning på en av småhyttene innerst i Oslo-skjærgården.

Hverken det kalde været eller prisantydningen på 4,5 millioner kroner for den 38 kvadratmeter store Lindøya-hytta som deler utedo med naboen virket avskrekkende. 

Mandag ble den solgt for 4,7 millioner kroner, 124.000 kroner per kvadratmeter. 

Fritidsboligen med to soverom ligger i andre rekke mot sjøen, men har likevel noe utsikt mot fjorden.

250.000 kroner over forrige rekord

Selv om det ikke var horder med interessenter på eiendommen, har Fossberg inntrykk av at de som kommer på visning kjenner området godt. 

Den forrige prisrekorden på Lindøya ble satt i fjor sommer; en hytte på 39 kvadratmeter uten båtplass, uten innlagt vann, men med utedo og begrenset utsikt klokket inn på 4,45 millioner kroner.

Det er til sammen 573 småhytter på Lindøya, Bleikøya og Nakholmen.

For drøyt to uker siden ble en 40 kvadratmeter stor hytte på naboøya Nakholmen kuppet før det en gang var satt opp visninger. Prisantydningen var på 4,6 millioner kroner, mens hytta gikk for 4,9 millioner kroner, noe som er ny rekord for en småhytte på de tre øyene samlet sett.

Denne hytta lå i første linje og hadde panoramautsikt mot fjorden.

Eiendomsmegler Marius Berger i Eie, som solgte Nakholmen-hytta, har anslått overfor Dagens Næringsliv at prisene for minihyttene har steget 40 prosent de siste tre årene.

Den 38 kvadratmeter store Lindøya-hytta deler utedo med naboer.
Den 38 kvadratmeter store Lindøya-hytta deler utedo med naboer. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

«En rivende utvikling»

En gammel klausul i festekontrakten sier at småhyttene på de tre øyene ikke kan pantsettes. De millionene man spytter inn for å sikre seg noen kvadratmeter, må derfor skaffes via egenkapital eller pant i annen eiendom.

På øyene er den maksimale tillatte hyttestørrelsen 32 kvadratmeter pluss hems, eller 40 kvadratmeter på ett gulv.

Flere meglere har pekt på at dette markedet fikk et løft da fergeholdeplassen i 2015 ble flyttet fra Vippetangen til den mer sentralt beliggende og mer attraktive Rådhuskaia i nærheten av Aker Brygge.

– Vi har hatt en rivende utvikling siden båtene begynte å gå fra Rådhuskaia, sier Fossberg.

Han ønsker ikke å spå den videre prisutviklingen, men han tror ikke toppen er nådd.

– Kommer det hytte med bedre beliggenhet og enda bedre standard, får vi nok også høyere priser, sier Fossberg.

Meglere fra de klassiske feriestedene langs sjøen melder om svært stor etterspørselen så langt i vår. På få uker er det solgt 30 fritidseiendommer i klassen over fem millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik får du skinnende bunadsølv uten å pusse
Harald Horvei hos Sylvsmidja på Voss jobber med å reparere bunadsølv. Her er hans tips for å få skinnende blankt bunadsølv til 17. mai uten å pusse.
01:24
Publisert: