Den har hverken toalett eller dusj, men denne uken gikk minihytta på Nakholmen i Oslofjorden for hele 4,7 millioner kroner.

Med sine 32 kvadratmeter har hytta trolig fått den høyeste kvadratmeterprisen som er oppnådd på de sentrumsnære øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya.

Øyene har rundt 550 småhytter totalt, minutter fra Rådhuskaien i Oslo med ferge. Hyttene er kjent for sin svært enkle standard – gjerne kun med fellestoaletter og dusj sentralt på øyene. Men de siste årene er markedet for småhyttene blitt stadig hetere, med køer langs hytteveggene og forsøk på kupping fra interesserte kjøpere.

Hyttas første etasje er på 27 kvadratmeter med en liten stue, et enkelt kjøkken og «en liten sanitær-avdeling utstyrt med servant og hylleskap som dekker behovet for enkelt stell». Dusj og toalett må kjøperne dele med andre hytteeiere.
Hyttas første etasje er på 27 kvadratmeter med en liten stue, et enkelt kjøkken og «en liten sanitær-avdeling utstyrt med servant og hylleskap som dekker behovet for enkelt stell». Dusj og toalett må kjøperne dele med andre hytteeiere. (Foto: Dragutin Lazic)

Og det ser ikke ut til at trenden snur denne sommeren. For etter en heftig budrunde endte Nakholmen-hytta med en kvadratmeterpris på hele 147.000 kroner. Det er 24.000 kroner mer per kvadratmeter enn fjorårets prisrekord, da en 40 kvadratmeter stor hytte ble kuppet før visning for 4,9 millioner kroner.

Begge rekordhyttene ligger usjenert til på Nakholmens vestside, i første rekke mot sjøen.

Eiendomsmegler Tommy Stensrud sier det var stor interesse for den nysolgte minihytta, med rundt 12 interessenter på visningen pinseaften.

– Det var jo knallsol og strålende vær. Jeg tror nok ikke de som kom ble skuffet, sier han.

De fleste av interessentene bodde i Oslo, og flere hadde slektninger på tilsvarende småhytter i nærheten, ifølge eiendomsmegleren.

Hytta ligger på øyas vestside i første rekke mot sjøen.
Hytta ligger på øyas vestside i første rekke mot sjøen. (Foto: Dragutin Lazic)

850.000 over prisantydning

– Det er stort sett folk fra Oslo som vil ha hytte i byen – og det er det jo få av, sier han, og påpeker at det nå kun er én hytte blant Nakholmens 182 hytter til salgs.

Tre budgivere deltok i budrunden, som startet på 3,4 millioner kroner. Den samme budgiveren som la inn det laveste budet, vant til slutt budrunden da hun la 4,7 millioner kroner på bordet for Nakholmen-hytta.

Det er 850.000 kroner over prisantydningen på 3.850.000 kroner.

– Det er den første hytta jeg har solgt der, men jeg er blitt kontaktet av mange etter dette. Så det kan jo hende det blir flere til salgs fremover, sier Stensrud i Boa Eiendomsmeglings avdeling på Nordstrand. (Vilkår)

Meretes utvalgte: Hørt om Txakolina?
De er hverken lette å huske eller lette å uttale, vinnavn, druenavn og vinområder i Baskerland. Men desto mindre grunn til å forbigå dem i stillhet.
01:12
Publisert: