– Interessen for denne overgår samtlige hytter som ble lagt ut for salg i fjor. Vi har en aning om at nordmenn kommer til å feriere i Norge i år, kanskje også neste år, sier eiendomsmegler Marius Berger i Eie Eiendomsmegling.

Vanligvis legges ikke sommerhytter ut for salg midt på vinteren, men Berger sier det har vært stor forhåndsinteresse for den 30 kvadratmeter store hytta på Nakholmen i Oslofjorden som nå ligger ute til salgs for 4,9 millioner kroner.

Berger oppgir at det er 23 forhåndspåmeldte til visningen lørdag, flere enn han har hatt noen gang tidligere i forbindelse salg av en Oslofjord-hytte.

– Bare Finn-annonsen har hatt 25.000 sidevisninger, sier Berger, som i en årrekke har formidlet fritidsboliger i indre Oslofjord.

Hyttemarkedet har i mange måneder vært preget av rekordhøy omsetning og kraftig prisvekst. Koronapandemien har både ført til rekordlave renter og at flere vil sikre seg et feriested her til lands.

– Det er uvanlig å selge en slik hytte på vinteren. Selgeren var litt skeptisk, men etter at han så interessen sa han at jeg likevel hadde rett, sier Berger.

Hytta har en hems på 15 kvadratmeter med to rom som benyttes som soverom, og har dermed totalt 45 kvadratmeter gulvareal, selv om bruksarealet er beregnet til 30 kvadratmeter.

Populære hytteøyer

På de sentrumsnære øyene Nakholmen, Lindøya og Bleikøya i Oslo ligger det rundt 600 ettertraktede småhytter. Turen ut tar omtrent 20 minutter med ferge fra Aker Brygge.

Småhyttene på øyene ligger på festet grunn, og kjøpet kan ikke pantsettes. Dermed kreves det at kjøperen stiller med solid egenkapital. Likevel har prisveksten vært voldsom de siste årene.

Hyttene er kjent for sin svært enkle standard – gjerne kun med fellestoaletter og dusj sentralt på øyene. Også hytta som Berger nå selger med en prisantydning på 4,9 millioner er av en enkel standard.

– Hytta ligger midt på øya, vi har tidligere ikke hatt sånn kjemperespons på de hyttene som ligger midt på. Men så skjedde det en endring i fjor. Suget etter hyttene på Oslo-øyene er formidabelt, sier Berger.

– Det er Oslo-folkene som er interessenter. Det er alt fra småbarnsfamilier til single mennesker som vil skaffe seg noe i nærheten og noe enkelt. Samtidig er det faktisk også eldre mennesker som er på vi inn i pensjon som har solgt en dyr leilighet eller enebolig i Oslo. Det er faktisk den enkle standarden som fortsatt gjelder, sier Berger.

Den 30 kvadratmeter store hytta på Nakholmen fra 1930 har, ifølge salgsoppgaven, utedusj og tørrklosett. Innvendig har det blitt gjort flere moderniseringer.
Den 30 kvadratmeter store hytta på Nakholmen fra 1930 har, ifølge salgsoppgaven, utedusj og tørrklosett. Innvendig har det blitt gjort flere moderniseringer. (Foto: Foto: Hanne Bruland)

I fjor sommer var de idylliske hyttene i Oslofjorden gjenstand for en konflikt mellom eierne og kommunen. 25 av hytteeierne på Lindøya fikk varsler om pålegg og tvangsmulkt fra kommunen for det kommunen mener er ulovlige bebyggelser på tomtene. Samtidig varslet kommunen at Lindøya var første øy ute i en omfattende ryddeaksjon på de tre populære hytteøyene.

Rekordår for sjøhytter

I slutten av september i fjor la Eiendom Norge frem tall som viste at prisene på sjøhytter her til lands i gjennomsnitt hadde steget hele 15 prosent det siste året.

Ifølge senioranalytiker Carl Christian Mathiesen i Prognosesenteret var det også rekordmange sjøhytter som fikk nye eiere i fjor. Totalt ble det tinglyst 6352 sjøhytter i 2020, det er en økning med 26,5 sammenlignet med 2019. Det var Færder kommune som hadde den høyeste gjennomsnittsprisen for fritidseiendommer, med 7,8 millioner kroner i gjennomsnitt.

Berger venter at den vesle hytta på sentrumsnære Nakholmen blir solgt i begynnelsen av neste uke.

– Man må huske på at selgeren stort sett er alene på markedet, og har dermed ingen konkurrenter. Jeg tenker at dette hyttesalget blir et vellykket case.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.