- Leiligheten var priset til 6,5 millioner, altså 100.000 kroner per kvadratmeter. Den gikk for 6.750.000 kroner, det er jo over 100, sier daglig leder og eiendomsmegler Thomas Granmo Kiligitto i Nordvik og Partners.

Tirsdag solgte han, sammen med eiendomsmeglerfullmektig Magnus Moestue, en leilighet på 65 kvadratmeter i Waldemars hage til 6,75 millioner kroner. Dette tilsvarer en kvadratmeterpris på drøyt 103.000 kroner.

- Det er en ganske god kvadratmeterpris - for å si det mildt, understreker Kiligitto.

Ikke Frogner eller Majorstuen

Ifølge ham er det ikke normalt at en såpass stor leilighet har en så høy kvadratmeterpris.

- Leiligheten har en takterasse, og det har selvfølgelig en verdi. Men det vi vanligvis ser er at små leiligheter går for 100.000 kroner per kvadratmeter, og dette er en tre-roms så det er jo en større leilighet, sier han.

Leiligheten i Waldemars Hage ligger i 11. etasje, og har privat takterasse i tillegg til to balkonger.
Leiligheten i Waldemars Hage ligger i 11. etasje, og har privat takterasse i tillegg til to balkonger. (Foto: Nordvik og Partners.)
Leiligheten ligger mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka.

- Det er ikke Frogner eller Majorstuen. Det i seg selv er spennende og veldig bra, sier megleren.

Til tross for at Oslos dyreste leiligheter ligger på Frogner, er St. Hanshaugen imidlertid et av de mest populære områdene i Oslo. Les mer her: - Om drømmeleiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris

Ikke overrasket

Likevel er ikke Kiligitto forbauset over prisen leiligheten endte på.

- Vi er ikke overrasket, det er vi ikke. Ifjor solgte vi tilsvarende leilighet til 6.050.000 kroner, nå har den gått opp en ti til tolv prosent. Det har vært en veldig god prisvekst, sier han.

Ifølge eierskiftehistorikken i annonsen på Finn.no kjøpte selger leiligheten for 3.550.000 kroner i 2009. Prisen har altså nesten doblet seg på seks år.

Fremdeles god aktivitet

Eiendom Norges boligprisstatistikk for mai viste at Oslo var den eneste byen i Norge der boligprisene steg sist måned. Ifølge megler Kiligitto er stemningen i boligmarkedet i Oslo fortsatt opphetet.

- Generelt er det fremdeles god aktivitet. Det vi veldig ofte ser er at markedet er veldig bra siste halvdel av juni, kontra første halvdel. Det er fordi det er mye mindre ute for salg. De aller fleste objekter blir solgt, fordi det er litt mer stress i markedet. Folk ønsker å få kjøpt noe før ferien, sier han.

Den siste uken har flere banker kuttet lånerentene, som følge av at Norges Bank kuttet styringsrenten ved siste rentemøte. Sjeføkonomer tror dette vil føre til en enda høyere vekst i boligprisene. Les mer her: Sjeføkonom om bankenes rentekutt: - Vil få utslag i boligmarkedet

Betaler du for mye for boliglånet ditt? Prøv den nye tjenesten DN Rente her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Han har solgt bygårder for en halv milliard i år

120 kom på visning – solgt for syv mill. over takst

- Da kan vi både risikere en voldsom prisvekst og en dramatisk nedgang

Se DNTV:  Finansminister Siv Jensen om boligmarkedet: - Vi trenger en normal prisutvikling

- Vi trenger en normal prisutvikling
Finansminister Siv Jensen (Frp) setter ut det hun selv kaller et "blinkende trafikklys".
02:12
Publisert: