Investor Øystein Stray Spetalen har forsøkt å selge sin leilighet på Norefjelltunet siden rett før påske, da den ble annonsert i Finansavisen. I annonsen var leiligheten merket som «høy prisklasse» og visning skjedde etter avtale med megler.

Leiligheten ligger på toppen av Norefjelltunet og har blant annet to verandaer, to kjøkken, to stuer, fire bad og syv soverom.

Det er megler Morten Høegh hos Sem & Johnsen som skal selge leiligheten for investoren.

Høegh bekreftet overfor Kapital i april at leiligheten ble lagt ut for 30 millioner kroner.

– Leiligheten er noe av det råeste jeg har sett. Jeg har sett mye etter å ha solgt på Norefjell i 25 år, uttalte han til Kapital og sa at han jobbet med noen interessenter.

Leiligheten er på over to plan, og ligger på toppen av Norefjell.
Leiligheten er på over to plan, og ligger på toppen av Norefjell. (Foto: Sem & Johnsen)

Han sa til Kapital at den høyeste prisen som er oppnådd for en leilighet på Norefjell er knappe 20 millioner kroner. Dersom prisen på 30 millioner ble nådd hadde dette dermed knust den forrige rekorden.

Nå er prisen på leiligheten kuttet med fire millioner kroner.

Leiligheten er lagt ut på Finn med en prisantydning på 26 millioner kroner- likevel nok til å slå den forrige rekorden dersom den skulle bli solgt til den prisen.

Kapital omtalte priskuttet først.

– Ble enige om å gå ned noe

– Selger og jeg ble enige om å gå ned noe, sier Høegh til DN.

Han sier at annonsen i Finansavisen ble lagt ut for å lufte interessen og at selger valgte å gå ut med den på Finn nå. Han bekrefter at det er Spetalen som selger leiligheten.

– Annonsen ble lagt ut på Finn i går og jeg har fått noen konkrete henvendelser. Det ser veldig hyggelig ut, sier han.

Investor Øystein Stray Spetalen selger leiligheten sin på Norefjell.
Investor Øystein Stray Spetalen selger leiligheten sin på Norefjell. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)

– Det er den dyreste fritidsleiligheten på fjellet som ligger ute nå. Det er en eksklusiv penthouseleilighet med fantastisk utsikt. En stor leilighet til en stor familie.

Spetalen har ikke besvart DNs henvendelser.

Engasjert seg i formuesskatt-debatten

Tidligere i år kjøpte Spetalen en luksushytte på Norefjell for 41 millioner. Høegh uttalte til E24 at hytta er den nest dyreste i Norge gjennom tidene og den dyreste som er solgt på Norefjell.

For 18 år siden kjøpte Spetalen en eiendom på Bygdøy i Oslo.

Etter et omfattende byggearbeid står en gigantisk luksusvilla, men Plan- og bygningsetaten var ikke fornøyde med det de så under en befaring på sensommeren i fjor. Kommunen sendte Spetalen en stoppordre for arbeidet som foregår i strandsonen nedenfor villaen på Bygdøy.

Investoren og milliardæren har den siste tiden engasjert seg i debatten om formuesskatt.

Han raste mot kritikken Salmar-eier Gustav Witzøe fikk fra gründerne Karl Munthe-Kaas og Andreas Thorsheim.

Han har uttalt til DN at han mener formuesskatten er urettferdig, men han vil på ingen måtte selv flytte ut av landet for å slippe unna den:

– Det er bare tull. Jeg skal ikke sitte på et jorde i Sveits i fem-ti år for å spare noen penger i formuesskatt. Hvorfor skulle jeg gjort det? For å etterlate det til etterkommere som kommer til å bruke sparte penger på noe tull? Det skjer ikke, sa Spetalen tidligere i august. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.