DN retter: I en tidligere versjon av saken nevnte DN Spetalens byggeprosjekt i strandsonen. Der kom det ikke frem at Spetalen i 2021 fikk godkjent utbyggingen.

Investor Øystein Stray Spetalen (59) har forsøkt å selge leiligheten på Norefjelltunet i Viken siden rett før påske i fjor, da den ble annonsert. Leiligheten strekker seg over to etasjer og ligger på toppen av Norefjelltunet.

Etter å ha senket prisantydningen med fire millioner kroner, fra 30 til 26 millioner kroner, er leiligheten nå solgt for 27 millioner. Kjøper er eiendomsarving Marte Christine Thoresen.

På Finn er leiligheten omtalt som en «meget lekker penthouse leilighet» med blant annet fire bad, to kjøkken og syv soverom.

– Råeste jeg har sett

Det er megler Morten Høegh hos Sem & Johnsen som solgte leiligheten for investoren.

Høegh har ikke svart DNs henvendelser fredag, men har tidligere bekreftet overfor Kapital at leiligheten ble lagt ut for 30 millioner kroner i april i fjor.

– Leiligheten er noe av det råeste jeg har sett. Jeg har sett mye etter å ha solgt på Norefjell i 25 år, uttalte han til Kapital.

Da leiligheten først ble lagt ut for salg i april, sa Høegh til Kapital at den høyeste prisen som er oppnådd for en leilighet på Norefjell, er knappe 20 millioner kroner.

I august ble prisen på Spetalens leilighet imidlertid kuttet med fire millioner kroner.

– Selger og jeg ble enige om å gå ned noe. Annonsen ble lagt ut på Finn i går, og jeg har fått noen konkrete henvendelser. Det ser veldig hyggelig ut, sa megler Høegh til DN i den forbindelse.

I fjor kjøpte også Spetalen en luksushytte på Norefjell for 41 millioner. Høegh uttalte da til E24 at hytta er den nest dyreste i Norge gjennom tidene og den dyreste som er solgt på Norefjell.

Ettertraktet hyttemarked

Kjøper av leiligheten på Norefjell er Marte Christine Thoresen (42), datter av eiendomsmilliardær Aage Thoresen, som i 2019 satte rekord i fjellheimen med kjøpet av et hyttetun på Geilo for 44 millioner kroner.

Dagens Næringsliv har vært i kontakt med Spetalen og Thoresen. Ingen av dem ønsker å kommentere leilighetssalget.

Norefjell har lenge vært et ettertraktet hyttemarked. Her har finansprofiler som Øystein Stray Spetalen, Bård Bjølgerud, Jan Petter Sissener og investor Celina Midelfart også hatt tilholdssted de siste årene.

Reder og investor Arne Blystad og hans kone, advokat Marianne Heien Blystad, har i flere år drevet eiendomsutvikling på Norefjell sammen med hotellbrødrene Kristian og Roger Adolfsen. Prosjektet Øvre Norefjellstua, der hele fem leiligheter hadde pris mellom 17,5 og 18,3 millioner, er solgt gjennom deres felleseide selskap Norefjell Prosjektutvikling.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.