Det er politisk flertall mot Kjell Inge Røkkes 200 meter høye skyskraper på Fornebu. Det ble klart etter at Fremskrittspartiet også vendte tommelen ned. Nå er det bare Høyre som ikke har bestemt seg.

Men Aker og Røkke har ikke tenkt å gi seg med det første. Tirsdag ettermiddag har de invitert gruppelederne for de ulike partiene i kommunestyret til et møte. Nina Jensen, som er sjef for Rev Ocean og jobber med prosjektet, bekrefter møtet:

– For å sikre at Bærum kommune har riktig grunnlag for både de eksterne debattene og interne vurderingene, ønsker Øyvind Eriksen, Torstein Storækre og jeg å invitere alle gruppelederne i kommunestyret til et orienterings- og diskusjonsmøte, skriver Jensen i en epost til DN.

Torstein Storækre er Akers eiendomssjef og den som leder prosjektet.

Det er på et kommunestyremøte 27. mars at slaget om skyskraperen står. Da skal kommunedelplanen for Fornebu behandles. I forslaget fra rådmannen åpnes det opp for et høyhus på Akers tomt. Politikerne kan i forbindelse med behandlingen endre denne formuleringen slik at det settes en effektiv stopper for en 200 meter høy skyskraper.

Skyskraperen ble presentert som Verdenshavenes hovedkontor, men så viste det seg at store deler av bygningen skulle inneholde hotell, konferansefasiliteter og ordinære kontorer, ifølge Akers skisser. Siden har hav-elementene blitt jekket opp, i den forstand at det som tidligere var spesifisert som kontorer er blitt til kontorer for havrelaterte bedrifter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ungarns statsminister lover null inntektsskatt resten av livet til kvinner som føder minst fire barn
00:33
Publisert: