– Jeg måtte nesten klype meg selv i armen, endelig har det løsnet, forteller eiendom- og hotellinvestor Pål Georg Gundersen om salget.

Gundersen, som er en av Norges største private eiendomsinvestorer, har de siste årene bygget opp Merkantilbygg-konsernet. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 650 millioner kroner.

I tillegg til å drive med utleie, eier han hotellene Vestlia Resort, Highland Lodge og Bardøla Høyfjellshotell på Geilo.

Hotellinvestor Pål Georg Gundersen er fornøyd med responsen på Vestlia Lodge-leilighetene. Her hotellinvestor Pål Georg Gundersen på Highland Hotell i Geilo.
Hotellinvestor Pål Georg Gundersen er fornøyd med responsen på Vestlia Lodge-leilighetene. Her hotellinvestor Pål Georg Gundersen på Highland Hotell i Geilo. (Foto: Hampus Lundgren)

Fredag forrige uke la han ut et nytt leilighetsbygg på Vestlia Resort på Geilo. Samme dag ble ni av leilighetene solgt for til sammen drøyt 50 millioner kroner. Totalt ble 36 leiligheter lagt ut for salg. Leilighetene har en pris på mellom 3,4 millioner og 9,4 millioner kroner.

– En god påske

– Vi er i ferd med å signere den tiende kjøperen, og har flere interessenter, så det har vært en god påske så langt, sier eiendomsmegler Christian Haatuft ved Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren, som har solgt leiligheter i prosjektet.

Salgs- og markedsdirektør Tom Myrseth i Merkantilbygg Holding opplyser at de har opplevd en jevn tilstrømming av interessenter de siste seks månedene.

– Hvor mange leiligheter må dere selge før dere begynner å bygge?

– Vi må selge 60 prosent av leilighetene før oktober. Med den farten vi har nå, vil det gå fint, ser det ut som, sier han.

Myrseth forteller at markedet i påsken aldri har vært bra for salg av leiligheter og at de selv regnet med å få solgt fem-seks leiligheter. Dette salget gikk imidlertid over all forventning.

Solgt fritidsboliger for 90 millioner

I løpet av den første langhelgen i påskeferien opplyser Haatuft at Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren har solgt fritidsboliger for nærmere 90 millioner kroner – 50 av disse kommer fra salget på Vestlia Lodge.

– Markedet har vært veldig bra i år. Vi opplever en vinter med mye snø, og det merker vi også på markedet. Nå er det minus seks grader og hvite veier her, og da er det mange som har kommet opp på påskeferie, sier han og legger til:

– Vi opplever absolutt en stor etterspørsel, og den tror vi kommer til å holde seg etter påske også.

Også eiendomsinvestor Pål Georg Gundersen er fornøyd med årets vinter.

– Hotellmarkedet når nye rekorder, du merker det er mer folk på Geilo enn noen gang. Både i skibakkene og i bilkøene. Det er til og med kø i matbutikkene, sier han.

Dersom alt går etter planen, skal de åpne et nytt hotell i sentrum av Geilo til neste år, opplyser salgssjef Myrseth.

Bedre marked for nybygg

Haatuft opplyser at de har gått opp rundt 10 prosent i volum når det gjelder salg av fritidsboliger på Geilo, men at det ikke har vært noen prisøkning.

– Folk er absolutt på kjøpssiden, men er mer nøkterne. De går ikke bananas i budrundene, sier han.

Han forteller at markedet for nybyggprosjekter har forandret seg siden i fjor.

– Nå har vi flere prosjekter der vi ser at vi kan selge bra på prosjektstadiet. Vestlia Lodge har gått veldig bra, men vi har også hatt en annet nybyggprosjekt på Geilohovda der åtte av ti leiligheter har gått før spaden er satt i jorden, sier han. (Vilkår)

River husene for å redde nabolaget
10 år etter boliglånskrisen river de tomme hus i East Cleveland for å øke verdien i resten av nabolaget.
01:26
Publisert: