Eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen har fått oppdraget med å selge den to mål store eiendommen på Jar med en bygningsmasse på 800 kvadratmeter. Viseadministrerende direktør i Pareto, Anders Endreson (58), kjøpte huset sammen med sin kone i 2005 for 19,75 millioner kroner.

– Det var rekord også da vi kjøpte, sier Endreson, som nå forsøker å selge huset for 55 millioner kroner.

Selges villaen til prisantydning, blir den en av landets dyreste boliger uten strandlinje noensinne.

Villaen på Jar er totalrehabilitert og svært påkostet innvendig etter at ekteparet Endreson kjøpte huset i 2005 for i underkant av 20 millioner kroner.
Villaen på Jar er totalrehabilitert og svært påkostet innvendig etter at ekteparet Endreson kjøpte huset i 2005 for i underkant av 20 millioner kroner. (Foto: Sem & Johnsen)

– Men vi har brukt ganske mye penger på å pusse opp huset siden vi kjøpte det i 2005. Det er totalrehabilitert og bygget på rundt 300 kvadratmeter etter det, så gevinsten blir ikke så stor, sier Endreson.

Noe av det han har kostet på huset, er en egen kinosal, designet og konstruert i samarbeid med Oslo Hifi-senter, med surroundanlegg og 250 tommers lerret, der man kan hygge seg med film i stedstilpassede sofaer med tilhørende småbord.

– Det er guttedrømmen, det, forklarer Endreson.

Flytter til Zürich

Huset har også egen vinkjeller og ventilert treningsrom, foruten seks soverom, fem bad og flere stuer. Endreson og kona selger huset for å flytte til Zürich der Paretos nestkommanderende skal åpne kontor for meglerhuset.

– Vi har veldig mange kunder der, sier Endreson om årsaken til at Pareto nå åpner i Zürich, 

Pareto har i tillegg til ni kontorer i Norden også filialer i London, Aberdeen, Paris, New York, Houston, Singapore og Perth. 

Viseadministrerende direktør Anders Endreson (58) i Pareto flytter til Zürich for å åpne nok et Pareto-kontor.
Viseadministrerende direktør Anders Endreson (58) i Pareto flytter til Zürich for å åpne nok et Pareto-kontor. (Foto: Thomas Haugersveen)

Ettersom Endresons fire barn har flyttet ut, velger han og ektefellen derfor å selge i forbindelse med flytting til utlandet.

Anders Endreson, som i en årrekke har ledet Pareto Project Finance, har lenge tronet på lønnstoppen i meglerbransjen. Han hadde ligningsinntekt på 31,9 millioner kroner i 2015 og en skattbar formue på 726 millioner kroner, og betalte 18 millioner kroner i skatt det året. Meglertoppen var med på laget da Pareto ble bygget opp fra et lite meglerhus for 30 år siden, og han har vært medeier i Pareto frem til for et par år siden da han solgte sin eierandel til Paretos hovedeier, Svein Støle. Pareto-gruppen har rundt 580 ansatte.

Under byggekost

Eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde tror 55 millioner kroner er innen rekkevidde til tross for at eiendommen ikke har strandlinje.

– Det er en fantastisk eiendom. Skulle du kjøpte denne eiendommen og bygget dette huset selv med de kvalitetene det har, ville det vært dyrere enn den prisen vi er ute med i markedet, sier Bonde.

Han viser til at to mål tomt uten bygningsmasse på denne kanten av Bærum fort koster 20–25 millioner kroner, 

– Byggekostnadene for et hus av dette kaliberet med den standarden vil trolig være et sted mellom 40. og 50.000 per kvadratmeteren. Her er virkelig alt gjort etter læreboken, sier Bonde.

Han mener eiendommer av denne størrelsen inkludert sjøutsikt er sjelden vare i Bærum.

– Denne eiendommen ligger øverst i Bærum med kort vei til Oslo. Det er en superfin beliggenhet for dem som ikke vil ha strandtomt. Det er ikke mange sammenlignbare eiendommer i dette området i den prisklassen, sier Bonde.

Han har allerede hatt to separate visninger på boligen, og flere har henvendt seg etter at den ble lagt ut på nett onsdag. Han tror både folk med tilhørighet til området, men også folk fra Oslo, kan være interessert.

– Folk fra Oslo som ser kanskje skattetekniske fordeler ved å bo i Bærum, sier Jan Fredrik Bonde og viser til at kommunen ikke har eiendomsskatt.(Vilkår)

Ny Porsche Cayenne
Porsche lanserer tredje generasjon av Porsche Cayenne.
00:55
Publisert: