– Det har vært noen interne utfordringer som vi har vært nødt til å diskutere sammen, sier arbeidende styreleder i eiendomsmeglingskjeden Partners, Robert Fauske.

Onsdag kveld ble det kjent at samarbeidet i Partners-kjeden har slått sprekker, og at det skal være snakk om at Nordvik-kontorene kunne tre ut av kjeden.

Torsdag møtte Fauske daglig leder Martin Anmarkrud Kiligitto i Nordvik & Partners til forhandlinger om Nordvik-kontorenes fremtid. Tidligere samme dag var det også et fellesmøte for alle de 39 kontorene som er tilknyttet Partners-kjeden som gir dem et felles visuelt uttrykk.

– Ingen har meldt seg ut, og det er ingen som ikke skal være med videre. Vi har i prinsippet nå fred og fordragelighet, sier styreleder i Partners-kjeden Robert Fauske etter møtene.

– Vi har satt i gang en prosess for å se på organisasjonen vår. Vi skal ha et møte torsdag for å diskutere hva vi skal gjøre videre. Vi vil drøfte videre med & Partners for å se om vi kan finne løsninger, sa Nordvik til DN onsdag.
– Vi har satt i gang en prosess for å se på organisasjonen vår. Vi skal ha et møte torsdag for å diskutere hva vi skal gjøre videre. Vi vil drøfte videre med & Partners for å se om vi kan finne løsninger, sa Nordvik til DN onsdag. (Foto: Gunnar Blöndal)

Nils Nordvik ønsket ikke å kommentere torsdagens møter til DN.

Laget ny arbeidsgruppe

DN omtalte onsdag at konflikten har medført at de ansatte i Nordvik-kontorene ikke delta på Partners-kjedens kickoff-arrangement på Norefjell førstkommende helg. Dette er ikke endret etter dagens møter.

– Det er riktig at Nordvik & Partners-ansatte ikke deltar i helgen, og det er trist, sier Fauske.

– Men dere legger opp til å kunne feire slike arrangementer sammen i fremtiden?

– Det må du gjerne skrive.

Nordvik & Partners eier deler av Partners-kjeden, i tillegg til at selskapet har eierandeler i de ulike Nordvik-kontorene i Oslo og omegn. Nordvik & Partners er for øvrig eid med 35 prosent av Nils Nordvik, mens øvrige eiendomsmeglere eier det resterende.

Som et resultat av møtene torsdag ble det blant annet satt ned en arbeidsgruppe for å se på aksjestrukturen i kjeden og hvordan den skal organiseres i fremtiden. Partners-kjeden er bygget etter en medlemsmodell, et cooperativ, der meglerbutikkene eier kjeden. Gründerne Nils Nordvik, Terje Tinholt og Stian Pøhner eier til sammen 25 prosent av morselskapet Partners as, mens 75 prosent av eierskapet er spredt på de øvrige kontorene.

Fauske kom inn som styreleder i Nordvik & Partners i 2014 den gang det var tre Nordvik-kontorer på Oslo vest. Siden har han vært med å bygge opp Partners-kjeden som i dag består av 39 kontorer flere steder i landet.

–Det er fortsatt noen byer vi ikke er i, men vi har tanker om å bli landsdekkende kjede, sier Fauske.

Store bonuser

Etter det DN erfarer skal noe av misnøyen fra de 16 Nordvik-kontorenes side dreie seg om incentivsystemene i kjeden. Blant annet får Fauske og styremedlem Christian Berg bonus i forbindelse med ansettelser i kjeden. DN har fått opplyst at bonusen er på inntil 100.000 per ansettelse.

– Vi er ikke aksjonærer i kjeden og har ikke ansettelsesavtaler, vi har en avtale som regulerer hva vi skal bistå med i kjeden og har en avlønning etter det. Rekruttering er en av de, men tallene kan jeg ikke bekrefte, sier Fauske.

Dette er andre gang Fauske har vært med å bygge opp en eiendomsmeglingskjede. Sammen med forretningspartneren Christian Berg bygget han på begynnelsen av 2000-tallet opp Privatmegleren som de to solgte til Nordea i 2012. DN har tidligere skrevet at de tjente rundt 50 millioner kroner på salget.(Vilkår)

Slik gikk det da Polet åpnet dørene til årets Burgund-slipp
Få årganger har skapt større forventninger. Se hvorfor de er så populære.
03:13
Publisert: