Den London-baserte siddisen og mangemilliardæren Peter T. Smedvig (72) har solgt to eiendommer på Fjelldalsøya i Blindleia på Sørlandet til sin datter, Anna Margaret Smedvig (35), for 29,5 millioner kroner, melder Agderposten.

Anna Margaret Smedvig overtok for få år siden styringen av Smedvig-familiens milliardformue fra faren, og er en av Norges rikeste kvinner.

Anna Margaret Smedvig under åpningen av Norges første campushotell på Ullandhaug i Stavanger i mars. Hotellet er en gave fra Smedvig-familien til Universitetet i Stavanger.
Anna Margaret Smedvig under åpningen av Norges første campushotell på Ullandhaug i Stavanger i mars. Hotellet er en gave fra Smedvig-familien til Universitetet i Stavanger. (Foto: Marie von Krogh)

Enorme verdier, rundt 12 milliarder kroner, forvaltes fra Stavanger og London i Smedvig-familiens selskaper, der også Peter T. Smedvigs søster er deleier.

Konsernet eier en stor eiendomsportefølje i Norge og store finansplasseringer utenlands.

I forbindelse med at Smedvig-familien ga et nytt hotell til 100 millioner kroner til Universitet i Stavanger i mars gjorde Anna Margaret Smedvig sitt første intervju i Norge.

Da hadde hun akkurat overtatt styringen av familieselskapene fra faren.

– Jeg har alltid visst at jeg skulle gjøre dette. Jeg er enebarn. Min far har fortalt mye om det gjennom oppveksten. Vi snakket mye om dette rundt middagsbordet, sa hun til DN.

Hun var klar på at det ikke hadde passet henne å være en passiv eier.

– Nei egentlig ikke. Jeg tror at en må være virkelig aktiv eier. En må ha kontroll over investeringene selv, sa hun.

Smedvig er gift og bor med sin mann i London.

Hun er norsk statsborger og har i flere år arbeidet ved familiens kontorer i Ryger House like ved Ritz Hotel i Mayfair, London.

Les også: Peter T. Smedvig: – Utfordrende å holde på store penger dnPlus

I Norge er Smedvig-familien mest kjent for riggvirksomheten som John Fredriksen kjøpte i januar 2006. Smedvig ble senere til Seadrill, og vokste til å bli verdens største riggselskap, før oljeprisen sendte selskapet inn i store finansielle problemer.

Smedvigs eiendommer på Fjelldalsøya utenfor Lillesand.
Smedvigs eiendommer på Fjelldalsøya utenfor Lillesand. (Foto: Skjermdump Seeiendom.no/DN)

Eiendommene på Fjelldalsøya utenfor Justøya i Lillesand ble overdratt 30. oktober, ifølge Agderposten. De to eiendommene med gårdsnummer 1 og bruksnummer 10 og 18, ble kjøpt i henholdsvis 1998, for omkring 3,5 millioner kroner, og 1989, for 2,6 millioner kroner, ifølge avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fem grunner til ikke å bli gründer
01:17
Publisert: