De solgte hytta i vinterferien for to år siden – men denne vinteren må de prøve igjen.

Og igjen. For etter at hytta ble lagt ut for salg i begynnelsen av vintersesongen, i november 2017, har prisen blitt satt ned med en million kroner. Nå ligger den ute med en prisantydning på 22,9 millioner kroner.

Hytta er tidligere kjent som Bakketunet, og ble oppført av avdøde finansmannen Svein Erik Bakke i 1997. Den har til sammen 38 sengeplasser fordelt på flere bygninger. Hytten har også egen vinkjeller og eget spaanlegg.

Måtte kjøpe tilbake hytta

Bak salgsfremstøtet denne vinteren står investorene Lasse Andre Fosby, Carl Haakon Garder, Martin Johannes Grimsrud og Ronny Antonsen, som er hovedeierne av selskapet Bakketunet eiendom, selskapet hytta eies gjennom.

Men det er altså ikke første gang investorene har forsøkt å kvitte seg med Trysil-luksusen:

I vinterferien 2016 så det ut til at de hadde klart å selge den 3,5 mål store eiendommen. Den gangen tok salget åtte dager, ifølge eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren Ullevål, som den gang ikke ville uttale seg om prisen til DN.

Han røper nå at prisen ble 21 millioner kroner.

Men gleden var kortvarig. For med på kjøpet av Trysil-luksusen fulgte en gjeld på 14 millioner kroner, som den nye kjøperen, investoren Thor Øistein Kilstad, ikke klarte å finne en løsning for.

Eiendommen består av flere bygninger fordelt over 3,5 mål, med til sammen 38 sengeplasser, egen vinkjeller og spaanlegg.
Eiendommen består av flere bygninger fordelt over 3,5 mål, med til sammen 38 sengeplasser, egen vinkjeller og spaanlegg. (Foto: Privatmegleren Ullevål)

– Leverte heller tilbake hytta

– Han jobbet ganske lenge med å få på plass refinansiering, men etter at banken endret egne regler for finansiering av fritidsbolig ble det vanskelig, sier Birkrem.

Ifølge eiendomsmegler Birkrem var kjøperens hensikt å refinansiere gjelden. Men etter at banken sa nei, kom han i skvis, og til slutt kjøpte investorgruppen tilbake eiendommen for en ukjent sum.

– Da leverte han heller tilbake hytta enn å betale gjelden.

I mellomtiden hadde Kilstad gitt hytta et nytt navn – Trysil Kongsgård – og lagt rundt en million kroner på bordet for diverse vedlikeholdsarbeid.

– Hvis du skal skrape og beise 700 kvadratmeter koster det en del, sier Birkrem.

Hytta skal i stor grad ha blitt brukt til utleievirksomhet.

Kilstad har ikke besvart DNs henvendelser gjennom helgen.

Hytteprisene stiger

Foreløpig har Birkrem hatt et par interessenter på visning.

– Vi hadde en visning nå på tirsdag. Det er i hovedsak selskaper som er interesserte.

I år steg hytteprisene på fjellet på tredje år på rad, viser Eiendom Norges årlige fjellhytterapport som ble lagt frem fredag.

Prisene på fritidsboliger på fjellet steg det siste året med 5,4 prosent. Øverst på prislisten troner Hafjell, foran Gaustablikk og Geilo.

Selv om salget av Bakketunet har latt vente på seg, er imidlertid Birkrem storfornøyd med hyttemarkedet så langt i vinter.

– Markedet har vært kjempebra og over all forventning. Jeg er på Trysil på jobb hele vinterferien, så jeg er godt fornøyd med hvordan responsen har vært i år, sier han.(Vilkår)

Er bitcoin en boble?
Gjestene til sentralbanksjefens årstale er svært uenige i sine syn på kryptovaluta.
03:40
Publisert: