Annonsen for boligen Elverhøi i Egersund i Rogaland ble publisert i septemberutgaven av det britiske magasinet Trout & Salmon.

Olsens laksebolig er annonsert i det britiske magasinet Trout & Salmon.
Olsens laksebolig er annonsert i det britiske magasinet Trout & Salmon. (Foto: Gunnar Lier)

«Hvis drømmen din er å eie laksefiske i Norge, har du nå sjansen til å kjøpe fiskerettigheter i Tengselven, med et femårsgjennomsnitt på 1252 laks og en tilhørende bolig», står det i annonsen.

Britisk luksusmegler

Det oppgis at eiendommen i sin helhet er på åtte mål. Boligen fra 1888 inneholder to stuer, fem soverom og to bad, samt en stor veranda. En badstue ble lagt til eiendommen i 1955.

Boligen selges av en av Storbritannias mest kjente meglere på luksusboligmarkedet, Knight Frank.

Det var Dalande Tidende som omtalte saken først.

Spisestuen i hovedbygget i Elverhøi slik den så ut i 2012. Eiendommen er på åtte mål, med anneks og badstue.
Spisestuen i hovedbygget i Elverhøi slik den så ut i 2012. Eiendommen er på åtte mål, med anneks og badstue. (Foto: Sylvie Assersen Skadberg)

Petter Olsen er broren til skipsreder Fred. Olsen. Han er kunstentusiast og eier en av Norges viktigste privateide Edvard Munch-samlinger.

Da Olsen i 2012 solgte sin versjon av Munchs «Skrik», ble det verdens dyreste maleri med en pris på 119,9 millioner dollar, eller omtrent 615,4 millioner kroner etter datidens kurs.

Vil ikke kommentere pris

Boligen Elverhøi eies av Olsens selskap Tengselven as, som eier 49 prosent av fiskerettighetene i Tengselven og Fotlandsvatnet. Ifølge regnskapet til Tengselven as er selskapets formål utvikling og salg av eiendom, samt utleie av eiendommen Elverhøi med fiskekort.

Selskapet eies i helhet av Olsens investeringsselskap Firmament as.

Ifølge daglig leder Onar Birkeland i Tengselven as har de valgt å annonsere firmaet og boligen internasjonalt for å tiltrekke seg både norske og internasjonale interessenter.

Tengselven as hadde i 2018 et driftsresultat på minus 210.742 kroner. Summen på anleggsmidler er satt til 6,7 millioner. Kilder uttalte i Stavanger Aftenblad at eiendommen med fiskerettigheter kunne være verdt rundt 60 millioner kroner.

Birkeland ønsker ikke å kommentere prisantydningen på boligen, eller verdsettelsen av selskapet.

DN har ikke lyktes i å få kontakt med Petter Olsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.