Det nylig opprettede eiendomsselskapet Aurora Eiendom kjøper kjøpesenteret Farmandstredet i Tønsberg for 1,8 milliarder kroner fra kjente Steen & Strøm. Dette blir det femte kjøpesenteret i porteføljen til Aurora, og bringer verdien på porteføljen til 4,8 milliarder kroner samlet sett, ifølge en pressemelding.

Det er ikke mer enn en drøy måned siden det ble kjent at hotellinvestor Petter Stordalen, Johan Johannson, Marius Varner, Christian Ringnes og Lars Løseth går sammen om et nytt kjøpesenterselskap: Aurora Eiendom.

– Farmandstredet er et smykke av et kjøpesenter. Lokalisert i hjertet av sommerbyen Tønsberg, har det i over tretti år vært en pulserende møteplass for folk i Vestfold og Telemark. Vi gleder oss til å være med på å skape morgendagens handleopplevelser i denne spennende regionen, sier Petter Stordalen, som er styreleder i selskapet, i pressemeldingen.

Vil bli en av landets ledende eiere av kjøpesentre

Tidligere i juni kjøpte Aurora Eiendom fire kjøpesentre fra Steen & Strøm AS: Vinterbro Senter i Ås kommune utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik. De fire kjøpesentrene hadde en samlet omsetning på drøyt 3,2 milliarder kroner i fjor. Farmandstredet, Aurora Eiendoms nyeste tilskudd, omsatte for litt over 1,3 milliarder i 2020.

– Oppkjøpet av Farmandstredet er et viktig steg på veien mot å bli en av Norges ledende eiere av kjøpesentre. Farmandstredet, som alene har nesten fem millioner besøkende i året, er et perfekt tilskudd til vår voksende portefølje. Vi ser frem til å forvalte og videreutvikle Farmandstredet som et av Sørøst-Norges ledende kjøpesentre, sier administrerende direktør Lars Ove Løseth i Aurora Eiendom.

Planlegger børsnotering mot slutten av året

Selskapet forteller videre at de har store ambisjoner om høy vekst, og at de planlegger en børsnotering på vekstbørsen Euronext Growth.

Aurora Eiendom hentet tidlig i juni to milliarder kroner i ny aksjekapital. 1,3 milliarder av disse var forhåndstegnet i en rettet emisjon hvor 11 hjørnestensinvestorer deltok. De resterende 623 millioner kronene ble hentet fra 75 nye aksjonærer i en overtegnet emisjon. At emisjonen ble overtegnet vil si at selskapet hentet mer penger i markedet enn de i utgangspunktet hadde planlagt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.