I mars ble landstedet Brattholmen rett ved Hankø lagt ut for salg med en prisantydning på 48 millioner kroner. Eiendommen som først ble lagt ut for salg i fjor sommer, men senere tatt bort fra markedet, hadde opprinnelig en prisantydning på 60 millioner kroner. 

Tirsdag ble prisen igjen kuttet og prisantydningen på eiendommen er nå 39 millioner kroner, ifølge annonsen på Finn.no. Med det er prisantydningen totalt redusert med 21 millioner kroner siden eiendommen først ble lagt ut for salg. 

Dette er den dyreste fritidseiendommen ved sjøen som er til salgs på det åpne markedet. 

Eiendomsmegler og daglig leder Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere, som selger landstedet, vil ikke kommentere hvorfor prisen er kuttet overfor DN. 

Fikk bud i fjor 

Prakteiendommen ble først lagt ut for salg i fjor sommer. Da med en prisantydning på 60 millioner kroner. 

I løpet av høsten ble eiendommen trukket fra markedet. Men i mars ble den lagt ut for salg igjen for 48 millioner kroner. 

– Vi fikk et bud på 46 millioner kroner i fjor, med forbehold om besiktigelse. Men besiktigelsen ble av ulike årsaker ikke gjennomført. Nå legger vi den ut på nytt med en pris som selger er fornøyd med og som vi tenker treffer markedet, sa megler Fredrik Dyve til DN da. 

Selger kan fortsatt tjene 14 mill. 

Selgeren av eiendommen er Pål Terje Gabrielsen. Han ga ti millioner kroner for den 103 mål store øya i 2006, og har siden brukt 15 millioner kroner på oppgradere eiendommen til dagens høye standard.

Dersom stedet selges til den nye prisantydningen kan Gabrielsen fortsatt tjene 14 millioner kroner på salget, til tross for at prisen er kuttet med 21 millioner kroner. 

Pål Terje Gabrielsen kjøpte i mai en strandeiendom ved Engelsviken for 22 milioner kroner, som er vårens hittil dyreste hyttekjøp. 

Ifølge prospektet har den nesten seks mål store eiendommen blant annet 50 meter strandlinje, sandstrand og dypvannsbrygge med plass til flere båter.

Gabrielsen gjorde god gevinst da han solgte seg ut av optikervirksomheten sin i 2008.

– Mange som vil sikre seg et ferieparadis 

DN skrev i helgen om vårens hittil 50 dyreste sjøhyttehandler. 12 av de 50 er solgt for mer enn ti millioner kroner. 

Flere eiendomsmeglere melder om et hett marked og stor etterspørsel etter attraktive objekter. 

– Markedet for hytter er meget godt om dagen. Det er mange som vil investere i eiendom og sikre seg et ferieparadis langs sjøen, sa eiendomsmegler Trond Are Busk i Privatmegleren Kvelland og Partnere til DN. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: