Prisene på Obos-tilknyttede boliger i Oslo falt med 0,9 prosent i mai, viser fersk prisstatistikk fra Obos. 

I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 63.677 kroner. Kvadratmeterprisen er 0,9 prosent lavere enn i april, og 16,3 prosent høyere enn i mai 2016. 

Hittil i år har prisene i Oslo steget med 0,2 prosent, opplyses det. 

– Bruktboligmarkedet er i ferd med å normaliseres, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj. 

– Dette er godt nytt for boligkjøpere og boligeiere. Samtidig viser alle prognoser, både de makroøkonomiske og de for befolkningsvekst, at behovet for nye boliger i Oslo-området fortsatt vil være stort. Derfor forventer vi fortsatt prisvekst i årene framover, men ikke i samme grad som i de siste årene, sier han i pressemeldingen. 

Han mener myndighetene må sørge for en jevn regulering av nye boligområder for å unngå at det igjen blir «ville tilstander» i Oslo. 

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 55.659 kroner i mai, heter det i pressemeldingen. Dette er 1,3 prosent lavere enn i april, og 13,9 prosent høyere enn i mai 2016.

Bruktboligstatistikken fra Eiendom Norge publiseres tirsdag i neste uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: