Obos har siste året hatt sterk prisvekst, med elleve måneder på rad med uendrede eller stigende Obos-priser i hovedstaden, før det kom et prisfall på Obos-boliger i mars.

Mandag publiserte Obos prisstatistikken for april, som viste en nedgang på 0,9 prosent i Oslo, som gjør april til andre måneden på rad med prisfall.

12 måneders veksten er likevel sterk og prisene har steget med 15,5 prosent det siste året.

– Prisutviklingen er svakere enn den pleier å være i april. Nedgangen de to siste månedene kommer etter et unormalt stort prishopp i februar, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding.

I april ble det omsatt 513 boliger i Oslo. Det er 19 prosent flere enn i samme måned i fjor og ifølge Obos må en tilbake til 2016 for å finne tilnærmet like mange salg i april.

Ventet utvikling

På landsbasis falt Obos-prisene med 0,4 prosent, mens de gikk opp 14,5 prosent de siste tolv månedene.

– Vi ser tegn til en mer normal prisutvikling fremover, sier Monsvold.

Monsvold tror prisene fortsatt vil øke noe fremover, men ikke på langt nær så mye som i fjor da prisene steg mer enn vanlig på høsten. Det begrunner hun med at renteeffekten er i ferd med å avta og det er ventet en renteoppgang mot slutten av året.

– Prisveksten vil nok moderere seg etter å ha steget kraftig det siste året. Det er i så fall en ventet utvikling, sier Monsvold.

Et allerede høyt prisnivå på boliger, lav reallønnsvekst, lav befolkningsvekst og en mindre fleksibilitetskvote i boliglånsforskriften enn i fjor, virker også dempende.

Mer normalt marked

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i Obos Eiendomsmeglere er ikke overrasket over prisnedgangen den siste måneden.

­­– Vi opplever at markedet er i ferd med å bli stabilisert med prisutviklingen omtrent som forventet i april. Oppdragsinngangen er god med en omsetning over 20 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Mye tyder på at vi får et normalt marked med høy aktivitet. Antallet som vurderer å selge er på et stabilt høyt nivå, og det meste selges raskt, sier Skjølberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.