Prisene på omsatte borettslagsleiligheter er 1,3 prosent lavere i juli sammenlignet med juni, ifølge Garanti Eiendomsmegling prisstatistikk. 

Administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling sier at prisene går ned for første gang siden februar, men at aktiviteten fremdeles har vært god.

– Prisene går tilbake i juli etter økning hver måned siden februar. Utviklingen har så langt i år vært bedre enn mange spådde på forhånd, med en prisvekst på over fem prosent. Aktiviteten i markedet har vært god i en vanligvis stille måned, sier Drogseth.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i juli på 36.016 kroner. 

Barbert vekst

De siste 12 månedene har prisene steget med 5,6 prosent. 

Tidligere tirsdag kom det statistikk fra Obos som viser at prisene på Obos-tilknyttede boliger i landet falt med én prosent i juli. I Oslo-området falt prisene på Obos-boliger med 0,9 prosent. 

Tolvmånedersveksten for Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området er blitt barbert de siste månedene. I februar var prisene 22 prosent høyere enn februar i fjor. I juli var prisene 3,9 prosent høyere enn for ett år siden. 

Torsdag denne uken legger Eiendom Norge frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for juli. 

Tar lenger tid å selge

Antall omsetningsdager steg med 9 dager fra juni til juli. Omsetningsdager telles fra selger annonserer boligen, til selger aksepterer budet. Gjennomsnittet var 49 omsetningsdager i juli, det er ni flere enn i juni, og seks dager mer enn samme periode i fjor.

Etterlysning: Har du solgt bolig med tap?

I forbindelse med en artikkel om boligmarkedet ønsker Dagens Næringsliv å intervjue noen som har solgt boligen sin for mindre enn det den ble kjøpt for.

Eller har du måttet kutte prisantydningen for å få solgt boligen din?

Dersom du kan bidra til denne saken, ta kontakt med vår journalist Kathinka Hartwig(Vilkår)

Erna gjennom fire år i bilder
Lørdag starter Erna Solberg på alvor sin valgkamp for fire nye år som statsminister. Her er et tilbakeblikk i bilder på hennes første periode som statsminister.
01:26
Publisert: