Boligprisveksten i Norge i 2021 endte på 5,2 prosent, men det er store forskjeller i landet. Oslo hadde den svakeste utviklingen i 2021 med en oppgang på 2,2 prosent, etterfulgt av Ålesund med omegn på 3,7 prosent.

– Oslo skiller seg ut i motsatt ende med en svak vekst gjennom året på 2,2 prosent. Dette innebærer at hovedstaden har hatt realprisnedgang i 2021, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Sterkest utvikling i 2021 fikk Bodø med Fauske med en oppgang på 13,3 prosent, etterfulgt av Kristiansand med ni prosent og Trondheim med 8,7 prosent. I Bergen steg boligprisene i snitt 6,6 prosent i fjor.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i desember hadde Tromsø og Bodø med Fauske med en oppgang på 0,8 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Drammen med omegn og Tønsberg med Færder med en sesongkorrigert nedgang på 1,4 prosent.

Boligprisene justeres for sesongeffekter på månedsbasis for å kunne skille mellom sesongfaktorer og faktiske trender. Boligprisene går som regel opp på vårparten, og faller på høsten. Sesongkorrigerte priser viser om utviklingen er sterkere eller svakere enn normalt for måneden. Et negativt tall indikerer en svakere utvikling enn normalt for måneden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.