Eiendomsinvestor Ivar Tollefsen sitter på eiendommer for rundt 75 milliarder kroner etter en intens handletur det siste året.

Som hovedaksjonær i svenske Heimstaden nyter han nå godt av knallsterk utvikling for selskapet i årets første seks måneder.

Heimstaden, som eier, utvikler og forvalter rundt 35.000 leiligheter i Skandinavia, nær doblet leieinntektene og driftsresultatet i første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. Dette løftet bunnlinjen fra 967 millioner svenske kroner til hele 1,7 milliarder svenske kroner.

Bra muligheter

Parallelt kjøpte Heimstaden eiendom for over 14 milliarder svenske kroner, inkludert 2500 leiligheter i Stockholm.

– Med en investeringskapasitet som er større og sterkere enn noensinne har vi funnet bra forretningsmuligheter i både Sverige og Danmark, sier administrerende direktør Peter Hall i en melding onsdag.

På vårparten inngikk også Heimstaden en rammeavtale med prosjektutvikler Magnolia om kjøp av 14 nybyggprosjekter og 5300 leiligheter over de fem neste årene. Den totale eiendomsverdien er tidligere oppgitt til 9,6 milliarder svenske kroner.

Tar Berlin

Det svenske eiendomsselskapet har også begynt å se utover Nordens grenser, og gjorde i sommer sitt første kjøp i Berlin, Tyskland.

– Vi arbeider nå for fullt for å få hele driftsapparatet på plass for eventuelle ytterligere kjøp, sier Hall. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne måneden ødelegger for aksjonærene
Er det én måned du skal unngå aksjemarkedet så er det denne.
01:23
Publisert: