Onsdag morgen la Selvaag Bolig frem resultatet for tredje kvartal. Eiendomsgiganten endte med et resultat før skatt på 225 millioner i tredje kvartal. I samme periode i fjor var resultatet på 70 millioner kroner. Omsetningen i kvartalet var på 810 millioner kroner. Dette er nesten en dobling sammenlignet med samme kvartal i 2018.

– Resultatet er hovedsakelig drevet av høyt antall overleveringer og god lønnsomhet i prosjektene. Vi har en solid portefølje av prosjekter i områder med spennende utvikling, vekst og etterspørsel etter nye boliger. Den sterke markedsposisjonen vår og høy aktivitet legger til rette for god verdiskaping i årene fremover, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i en børsmelding.

Ebitda justert for finanskostnader endte på 254 millioner kroner. Selskapet melder om at dette er det beste resultatet noen gang.

Rett etter åpning på Oslo Børs er aksjen opp fire prosent.

Det ble igangsatt bygging av 174 enheter i løpet av kvartalet. Selvaag har nå 1510 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 7,2 milliarder kroner. Nettosalget var på 159 boliger med en salgsverdi på 756 millioner kroner.

Så langt i 2019 har Selvaag Bolig et resultat før skatt på 480 millioner kroner. Selskapet opplyser om at det solgt boliger for enn en milliard kroner mer enn i fjorårets første ni måneder.

For aksjonærer har utviklingen i Selvaag vært svært god. På ett år år har aksjekursen steget med rett over 50 prosent. Rett over halve selskapet eies av Selvaag AS. Dette er kontrollert av Selvaag-familien med Gunnar Frederik Selvaag og Olav Hindahl Selvaag i spissen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.