Et labert eiendomsmarked i oljefylket Rogaland skremmer ikke eiendomsutvikleren Kruse Smith. Nå har selskapet lagt frem store planer for utviklingen av havneområdet i sentrum av Sandnes. Allerede i år regner selskapet med å starte utviklingen av prosjektet som vil inneholde 25.000 kvadratmeter med bolig og 20.000 kvadratmeter med næringseiendom. Tilsammen vil prosjektet inneholde 350 boliger.

Et høyhus på 78 meter med 100 boliger er del av prosjektet som nå er presentert for politikere og interesserte i Sandnes, melder Stavanger Aftenblad. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høyt, mens høyhuset i regjeringskvartalet er med sine 17 etasjer 48,5 meter høyt.

Utendørs svømmebasseng er en av attraksjonene som skal lokke både investorer og kjøpere til det nye prosjektet.
Utendørs svømmebasseng er en av attraksjonene som skal lokke både investorer og kjøpere til det nye prosjektet. (Foto: Illustrasjon: Kruse Smith)

Sandnes er en av de hardest rammede kommunene i Rogaland av oljekrisen. Arbeidsledigheten ved utgangen av desember var 5,4 prosent. Kruse Smiths prosjekt er kan komme til å koste rundt 1,5 milliarder kroner, anslår regionsjef Helge Eggja i Kruse Smith Eiendom overfor Dagens Næringsliv.

 Planen er å få med seg investorer i prosjektet.

– I dag eier vi 90 prosent av dette prosjektet. Vi vurderer nå å få med oss en partner på dette, sier Eggja.

Utendørs svømmebasseng er en av attraksjonene som skal lokke både investorer og kjøpere til det nye prosjektet.

– Rogaland og Sandnes preges normalt ikke av utendørs badevær?

– Det er klart at temperaturen ikke er den høyeste her. Men det er en mulighet som ligger i planen for utbyggingsområdet, sier Eggja

De siste ti årene er det investert milliarder i utvikling av Sandnes sentrum. Varner-Gruppen, Bjørn Rune Gjelsten, Selvaag og en rekke lokale investorer har vært med i utviklingen. Men fremdeles er det store områder hvor det planlegges store prosjekter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.