Torsdag formiddag presenterte administrerende direktør i det børsnoterte eiendomsselskapet Norwegian Property Svein Hov Skjelle og styreleder, tidligere Obos-sjef Martin Mæland, de storstilte boligplanene i et formøte med planutvalget i Bærum, ifølge Budstikka.no.

400 leiligheter ved sjøen

Bare ni år etter at Kjell Inge Røkke åpnet sitt Akershus, og kalte det «Norges råeste kontorbygg», kan det rives til fordel for bygging av 400 leiligheter.

– Vi arbeider fortsatt aktivt med utleie av bygget som kontoreiendom, og har i utgangspunktet dette som hovedspor. Men vi ser parallelt også på muligheten for transformasjon til bolig, sier Skjelle til Budstikka.no.

Må skje raskt

Store deler av det 58.000 kvadratmeter store kontorbygget har stått tomt etter at Aker Solutions flyttet over til Fornebuporten i fjor sommer. Men Aker sitter fortsatt med leiekontrakten og sliter med å få fremleid kontorarealene i et tungt og krevende marked. 

– Omregulering til bolig må i så fall skje raskt, for vi trenger et tidlig gjennomføringstidspunkt. For oss er beslutningstidspunktet nå, da et flerbrukerbygg for kontorer typisk vil innebære en kontoreiendom med levetid på 20–30 år når man tar hensyn til opsjoner på forlengelser, sa Mæland i møte.

Norwegian Property-ledelsen sier selskapet er forberedt på å yte bidrag til utbygging av sosial infrastruktur slik som skoler og barnehager til kommunen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen: Banan i Roti
Norges beste Thaikokk Terje Ommundsen viser deg hvordan du kan lage fantastisk thaimat på ditt egent kjøkken. Denne uka får du oppskriften på desserten Banan i Roti.
01:53
Publisert: