– Dette er jo en stor eiendom med masse leiligheter og store potensielle leieinntekter. Da blir prisen høy. Vi opplever at mange kan kjøpe bygårder til 50–60 millioner, men når du når slike nivåer er det et mer begrenset marked, sa eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren til DN i juni.

Runar Vatne selger heller bygård stykkevis og delt enn helt.
Runar Vatne selger heller bygård stykkevis og delt enn helt. (Foto: Per Thrana)

Han hadde påtatt seg oppdraget med å selge Marcus Thranes gate 13 på Torshov i Oslo. Bygården består av over 60 leiligheter der de aller fleste er i underkant av 30 kvadratmeter store.

120.000 per kvadratmeter

Nå opplyser Langtind at de ikke har lykkes med salget.

– Det hadde flere bud, men ingen bud som selgeren var villig til å akseptere. Det heller mot salg av leilighetene enkeltvis i gården. Selgeren har avtalt med borettslaget, og sannsynligvis blir det slik, sier han til DN.

Han opplyser at selgeren, som altså er investor Runar Vatne, jobber med å pusse opp fasaden på bygården, samt fellesarealer. Han regner også med at det å selge leilighetene enkeltvis vil føre til et større overskudd.

– Det var vel det som var planen da bygården ble kjøpt, å selge leilighetene separat. Det er veldig god etterspørsel etter mindre typer leiligheter. I nabobygården, som er identisk, har leilighetene gått for 120.000 per kvadratmeter.

Runar Vatne (45) er en kjent størrelse i Norges investorverden. Sammen med Carl Erik Krefting (66) bygget de opp Søylen Eiendom som hjalp de begge to til å bli milliardærer.

Vatne kjøpte sin første leilighet da han var 17 år, og tjente sin første million før han var 20. I studietiden på BI solgte han heiskort på Tryvann og drev nattklubb, samtidig som han kjøpte, pusset opp og solgte leiligheter. Han jobbet noen år som aksjemegler i Pareto og ble tidlig på 2000-tallet kåret som en av «morgendagens sjefmeglere» av Finansavisen

Nå har imidlertid en strid oppstått mellom de to forretningspartnerne Vatne og Krefting, og Vatne har saksøkt Krefting.

Har lagt inn bud på jobben

Langtind vil ikke gå ut med hvor store bud de har fått på bygården, men gjentar at budene ikke var i en størrelsesorden som Vatne var villig til å akseptere.

– Blir det Privatmegleren som står for formidling av disse leilighetene når de legges ut for salg?

– Vi har gitt et tilbud på den jobben, men det er ikke landet noe der enda, så det vet vi ikke.

Allerede da DN snakket med Langtind i juni, var det klart at det kunne bli aktuelt å selge leilighetene enkeltvis, dersom det ikke kom inn et bud man var fornøyd med. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.