Baard Schumann slutter som administrerende direktør i Selvaag Bolig asa med umiddelbar virkning, opplyste selskapet i en melding tirsdag. Schumann fratrer stillingen etter ønske fra styret, fremgår det.

Overfor DN vil Schumann ikke utdype årsaken til han går på dagen fra Selvaag Bolig.

– Jeg har undertegnet på en avtale som sier at jeg ikke skal si noe mer om denne saken, så jeg har ingen kommentar, sier Schumann til DN.

«Partene er enige om å ikke kommentere fratredelsen ut over denne meldingen», heter det i meldingen selskapet sendte ut tirsdag.

Selvaag Bolig-aksjen faller etter at nyheten ble kjent. Like før pressemeldingen kom ble aksjen handlet til 43,20 kroner. På kort tid falt aksjen til 39,20 kroner. Aksjen sluttet ned 5,44 prosent tirsdag og endte på 40,00 kroner.

Vært sjef i ti år

Schumann er med i DNs boligpanel og skulle etter planen møte til den halvårlige paneldiskusjonen onsdag.

– Det er ikke naturlig at jeg er med der nå, sier han.

Inntil videre vil styreleder Olav H. Selvaag fungere som administrerende direktør, og går dermed ut av styret i selskapet. Gisele Marchand blir konstituert styreleder.

Schumann har vært administrerende direktør i Selvaag Bolig siden 2008. Tidligere har han vært administrerende direktør i NCC, markedsdirektør i Peab Bolig og regionsjef i DNB Eiendom. Han sitter også i styret i flere boligutviklingsselskaper.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos ble oppringt av Schumann da meldingen om hans brå avgang ble sluppet tirsdag ettermiddag.

– Jeg blir alltid overrasket når ledere for vellykkede bedrifter må gå på dagen, men det er ikke min jobb å spekulere på årsaken til at han går. Baard er dønn lojal, så han har ikke sagt noe til meg, sier Siraj i en kommentar.

Lønnsøkning i fjor

Schumann har vært en tydelig og skarp frontfigur for Selvaag Bolig siden han for nær nøyaktig ti år siden tok over som administrerende direktør. Det er lite som tydet på at Schumann skulle få sparken da årsrapporten til Selvaag Bolig ble publisert i mars.

Inklusive ledelsens aksjespareprogram og bonuser fikk boligsjefen et løft på mer enn ni millioner kroner, fra 7,9 til 17,2 millioner kroner.

– Tidenes beste lønnsomhet, kombinert med rekordhøy medarbeider- og kundetilfredshet gjør 2017 til det beste året i Selvaag boligs historie, skriver Schumann til aksjonærene i årsberetningen som er lagt frem fredag.

Nær halvert resultat i første kvartal

Selvaag Bolig nær halverte resultatet i første kvartal i år, kom det frem av kvartalsrapporten selskapet la frem i slutten av mai. Brutto driftsresultat (ebitda) var på 45,4 millioner, noe som nesten er en halvering fra resultatet på 81,8 millioner året før.

Boligutviklingsselskapet hadde en omsetning på 380,6 millioner kroner i første kvartal, som er en nedgang på 17 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. (Vilkår)

Ismaskin til 43.642 kroner og 50 øre
På Kjøkkenbenken: Mathias Steinbru viser hvordan man lager fløyelsmyk is med Pacojet Junior
01:12
Publisert: