Saken er oppdatert 28.05.20 med Kristine Furuholmens eierandel.

Jørgen Dahl (50), som blant annet er gründeren bak Sector Alarm, er mannen som kjøpte den svindyre villaen til hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen og hans kone Kristine Furuholmen.

Det var Finansavisen som først kunne melde at det var Dahl som skulle ha kjøpt leiligheten.

Boligen ble bygget i 2007, og er en av landets største i privat eie.

Etter det DN erfarer skal prisen ligge på rundt 225 millioner kroner, noe som gjør det til Norges dyreste eneboligsalg noen gang. Prisantydningen var på 250 millioner kroner, og for noen få dager siden ble det tinglyst et sikringspant på 270 millioner.

Det var Nils Nordvik som foretok salget, sammen med Anders Langtind i Privatmegleren.

Kjøperen er på Kapitals liste over landets rikeste ført opp med en formue på fem milliarder kroner.

– Det er riktig at jeg har kjøpt denne boligen. Etter mange år i leid bolig er jeg veldig glad for at jeg har fått muligheten til å kjøpe denne fantastiske eiendommen. Utover dette har jeg ingen andre kommentarer enn at jeg gleder meg til å flytte inn, sier Dahl i en kommentar via kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm.

Jørgen Dahl - gründer Sector Alarm
Jørgen Dahl - gründer Sector Alarm (Foto: Bilde fra Sector Alarm)

Luksus i to separate bygg

Eiendommen består av to separate bygninger og har et bruksareal på 800 kvadrat. Bygningsmassen består av fem etasjer – to etasjer over bakken, to underetasjer og en kjelleretasje.

Under hele bygningen er det et stort garasjeanlegg med boder, lager og teknisk rom. Det er utgang til terrasser fra alle etasjene. Boligen har svømmehall med spa-avdeling og hagestue, og består ellers av blant av stor vinkjeller og trimrom.

Ifølge prospektet er det meget høy standard på innredninger, overflater, utstyr og konstruksjoner med utstrakt bruk av betong, heltre eik og store glassflater. Alle innredninger og detaljer er tegnet, tilpasset og bygget til boligen.

Tomten er over flere nivåer og parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker og trær. «Bygningsmassen er tilpasset terrengets fall og åpner seg mot sjøen. Stor flat plen mot sjøen i retning sydvest med strandlinje og molo med bryggeanlegg. Det er anlagt uteplass med fast grill og utekjøkken på denne delen av hagen», står det i prospektet.

Eiendommen har sol fra morgen til kveld med panoramautsikt mot fjorden. Det er en egen gangsti ned til privat brygge med egen strandlinje og svømmebasseng.

Tomten er på 8,3 mål, og bare omkostningene for salget er på 6,2 millioner kroner.

Majoritetseier i milliardselskap

Dahl er altså gründer og majoritetseier i selskapet Sector Alarm. Da Sector Alarm Holding i 2017 kjøpte 15 prosent av sine egne aksjer fra gründer Jørgen Dahl ble dette gjort til en kurs som verdsatte hele Sector Alarm til 8,3 milliarder kroner.

I fjor var selskapet i hardt vær etter at Konkurransetilsynet anklaget Sector Alarm og Verisure for prissamarbeid, gjennom ikke å selge boligalarmer til hverandres kunder i perioden 2011 til 2017, samt delt norske kunder mellom seg. Gebyrer som ble varslet var på 425 millioner.

Begge selskapene har avvist anklagene, men Sector Alarm valgte likevel å vedta et gebyr på 425 millioner kroner.

I fjor sommer ble det klart at oppkjøpsfondet KKR hadde kjøpt 30 prosent av aksjene i Sector Alarm, men selskapet ville ikke gå ut med hvor mye det ble betalt for aksjene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.