Investor Harald Sigurdssøn Astrup (51) har lagt ut sin herskapelige 90 talls villa i Gulleråsveien i fornemme Vettakollen i åsen over Oslo for salg. Villaen ble bygget i 1996 og har et bruksareal på 746 kvadratmeter, og er utstyrt med 15 rom, tre ildsteder, gasspeis og to dobbeltgarasjer.

Prislappen ligger på 60 millioner kroner. Eiendommen ble solgt av investor Jan Petter Sissener for 29 millioner kroner til Astrup og Anniken Groth Astrup i 2007.

– Jeg bor ikke der lenger. Det er eksmannen min som selger, sier Groth Astrup til DN.

Harald Astrup ønsker ikke kommentere saken, og henviser til eiendomsmegler Michelle Krefting i Sem & Johnsen. Hun var ikke tilgjengelig torsdag kveld.

Hegnar omtalte saken først.

Astrup er daglig leder i Ametco Eiendom og har flere styreverv, blant annet i flere Porsche-forretninger. Han har også vært en av Høyres økonomiske bidragsytere. I 2017 hadde Astrup 474 millioner kroner i formue, inntekt på 1,9 millioner, og betalte 4,9 millioner kroner i skatt. Eiendomsskatten for huset utgjør 40.000 kroner i året.

Ifølge prospektet er huset pusset opp i perioden mellom 2007 og 2018. I kjelleren er det et stort bassengrom med mosaikkfliser som tegner en strålende sol i midten. Ved siden er det både trimrom, badstue, og vinkjeller.

Kjøkkenet kan skilte med fasiliteter som induksjon, gass, og frityr fra det tyske luksusmerket Gaggenau, og et tapet prydet med middelhavsretter som carpaccio, manchego, og foie gras.

Holmenkollbanen snirkler seg forbi eiendommen på nedsiden av den store hagen, men til gjengjeld er det bare 59 meter å gå til t-banestoppet hvis du skal oppover mot Holmenkollen. Skal du ned mot sentrum må du derimot ned til nabostasjonen på Slemdal ettersom perrongen ikke passer til T-banens moderne vogner, og derfor skaper farlig avstand mellom vogn og perrong.

Tomten er på rundt tre mål og har utsikt over Oslo. I prospektet kommer det frem at det er mulig å bygge et hus til i hagen, men at den ene garasjen da må rives.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.