– Det er første gangen vi skal selge en flyplass, sier eiendomsmegler og daglig leder Jannike Seljevoll Herleiksplass i Herland Eiendom Geilo/Eiendomsmegler Vest.

Geilo Lufthavn Dagali åpnet i 1982 og ble senere bygget ut for å åpne for en strøm av luftbårne turister. I 2002 satte Dagali passasjerrekord med 10.000 reisende. Likevel var flyhavnen et tapssluk og den kommersielle driften ble avviklet i 2003.

I 2015 vedtok Hol kommune, som eier flyplassen, at den skulle selges. Kommunen har brukt store beløp på tilskudd til driften.

Nå legges lufthavnen ut for salg på det åpne markedet for 6,7 millioner kroner.

– Privat småflyplass

– Vi har hatt kontakt med både lokale og eksterne aktører, mer enn det kan jeg ikke si nå, sier Herleiksplass.

Flyplassen ligger ved Numedalslågen, 27 kilometer fra Geilo sentrum.

Eiendommen er regulert til småflyplass, med mulighet for bruk av deler av arealet til motorsport.

Reguleringen vil ikke blir endret i forbindelse med salget.

– Tror du noen vil satse på kommersiell luftfart på Dagali?

– Jeg tror nok man ser for seg at det driftes som privat småflyplass. Det er en del forhold som må på plass for å få til noe kommersiell luftfart med større fly, sier Herleiksplass.

850 meter rullebane

Rullebanen har en total lengde på 1830 meter, men landingsdistansen som brukes i dag er 850 meter.

Flyplassen har et totalt areal på nesten en halv million kvadratmeter. I tillegg til rullebanen har eiendommen flyplasskontor, tårnbygg, ekspedisjonsbygg med tilbygg, garasjebygg og en midlertidig plasthall.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

29 år med Ruzicka: – Våre veier skilles ikke
Dette ser Stein Erik Hagen etter i ny Orkla-sjef.
01:29
Publisert: