Admnistrerende direktør Olav Line i John Fredriksen-dominerte Norwegian Property beveger seg 150 meter utover Aker Brygge og blir ny toppsjef i Selvaag Eiendom, ifølge en melding fredag.

Norwegian Property meldte torsdag kveld at Line hadde sagt opp for å begynne i en "annen stilling i et annet selskap".

Les også: Norwegian Property-sjefen går av

Styreleder Frederik Selvaag i Selvaag Eiendom er fornøyd med å få Line på laget.

- Vi ønsker at Selvaag Eiendom skal vokse betydelig, og er overbevist om at Olav Line er den rette lederen for å skape vekst, sier Selvaag i meldingen.

Selvaag Eiendom er heleid av Selvaag Gruppen. Selskapet eier over 85.000 kvadratmetre næringslokaler, 1500 parkeringsplasser og 250 utleieboliger i Norge.

Styreleder Frederik Selvaag i Selvaag Eiendom. Foto:
Styreleder Frederik Selvaag i Selvaag Eiendom. Foto: (Foto: Brian Cliff Olguin)

BAHR-bygget og alle butikk- og serveringslokalene på Tjuvholmen er blant de mest kjente eiendommene. Norwegian Property er på sin side mest kjent for nærings- og kjøpesentereiendommen Aker Brygge, drøye 150 meter innenfor.

Selvaag Eiendom er eiendomsinvestoren i Selvaag Gruppen og inngår i Selvaag Gruppens kapitalforvaltningsdel. Selskapet har både langsiktig eierskap i ulike typer kontantstrømsgenererende eiendommer med verdistigningspotensial og investeringer i utviklingseiendommer som sitt mandat. Unntaket er rene investeringer i boliger for salg, som skjer i regi av Selvaag Bolig.

Line tiltrer i løpet av høsten. Han overtar etter Lars Erik Kirkeng, som etter eget ønske går over i annen stilling i selskapet, opplyser Selvaag Eiendom.

Les også:
Én mistenkt gjerningsmann pågrepet i Tunisia
Kona til mistenkt etter Frankrike-angrepet anholdt
Merkel: Ingen plan B om forhandlingene mislykkes  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.