Under årets første kvartal solgte boligutviklingsselskapet Selvaag Bolig 247 boliger for til sammen 1,43 milliarder kroner. Målt i verdi er dette det beste førstekvartalssalget og det nest beste kvartalssalget i selskapets historie, skriver selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

– Salget var svært godt i første kvartal. Det har vært stor etterspørsel i alle markedene vi opererer, men spesielt i randsonen til Oslo. Dette henger sammen med at vi har gode produkter på rett sted, at det er lav boliglånsrente og at det bygges for lite i Oslo, sier administrerende direktør Sverre Molvik i meldingen.

Nettosalget, det vil si salg justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 248 boliger med en samlet verdi på 1242 millioner kroner. I løpet av kvartalet igangsatte Selvaag Bolig bygging av 134 boliger. 95 boliger ble ferdigstilt og 124 ble overlevert til kjøper. Per 31. mars hadde Selvaag Bolig 1 349 boliger under bygging og 17 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

For tilsvarende kvartal i fjor solgte eiendomsselskapet 164 boliger til en verdi av 840 millioner kroner.

Frederik Selvaag vokste opp blant kunstskatter
Frederik Selvaag vokste opp i nabohuset til farfar Olav Selvaag. Med hagen full av skulpturer ble kunsten en viktig del av barndommen.
03:16
Publisert:

– Vi har solgt godt i allerede igangsatte prosjekter og i tillegg hatt vellykkede salgsstarter. Det har vært spesielt høy etterspørsel etter våre Pluss-boliger som er boliger med fellesarealer og tjenester, sier Molvik.

Oppgang for nyboligsalget

Siden midten av desember og ut februar ble det solgt 3.246 nye boliger på landsbasis. Det er 45 prosent flere enn samme periode i fjor, men 10 prosent færre en siste tomånedersperiode.

Det viste siste utgave av Samfunnsøkonomisk analyses rapport «Econ Nye Boliger», som ble publisert tirsdag. Rapporten kommer annenhver måned, og gir oversikt over pris- og salgsutvikling i nyboligprosjekter.

– Generelt er inntrykket at det går veldig bra i nyboligmarkedet. Vi har ikke hatt så høyt februarsalg så lenge vi har registrert denne statistikken siden 2013. Vi ser at man har tatt igjen det tapte fra starten av koronapandemien, og vel så det. Antall usolgte boliger har falt kraftig i hele landet siden årsskiftet, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Salget siden desember utgjør 18 prosent av av boligene som har vært til salgs. Det er seks prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Den høyeste salgstakten er på Østlandet med 23 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.