– Vi er godt fornøyde med å ha kommet frem til en avtale med denne kjøperen, som vil ha en stor interesse for å ivareta Semb Hovedgård som en prakteiendom, sier Einar Nagell-Erichsen i en pressemelding.

Den endelige salgssummen, og hvem som har kjøpt gården, holdes hemmelig.

I 12 år har Nagell-Erichsen forsøkt å kvitte seg med den enorme gården i Borre utenfor Horten sentrum.

Eiendommen har et totalareal på 1672,5 dekar og inneholder blant annet et parkanlegg, rundt 50 stallbokser, ridehall, 18-hulls golfbane, fire tennisbaner, jordbruksareal og skog med blant annet rådyrtroféjakt.

Golfbanen vil fortsatt holdes åpen for golfspillere.

Priskutt

Da gården ble lagt ut for salg i 2011, var prisen satt til 170 millioner kroner.

I denne salgsrunden ble gården først lagt ut til en prisantydning på 100 millioner kroner, før DN i midten av august i år meldte at den ble satt ned til 80 millioner kroner.

– Dette er et dekningssalg grunnet en kjøper som ikke har fulgt kontrakten. Det var en avtale før sommeren som ikke kom helt i orden. Så nå har vi nedjustert prisen i håp om å finne nye kjøpere, sa eiendomsmegler og partner Håvard Nilsen i Partners Eiendomsmegling til DN i august. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik ville Monopol-brettet sett ut i dagens boligmarked: Særlig to steder skiller seg ut
Brettspillet Monopol har siden 1950-tallet vært et populært spill i mange hjem. Men hvilket gater og områder hadde egentlig vært dyrest, om man hadde laget det etter dagens boligpriser i Oslo?
02:58
Publisert: