Mandag denne uken startet Sigve Brekke som ny toppsjef i Telenor. Tirsdag denne uken ble han registrert som eier av en eksklusiv frontleilighet på tuppen av Tjuvholmen, som ligger i nærheten av Aker Brygge i Oslo.

Ifølge eiendomsregisteret betalte Brekke og kona 20 millioner kroner for leiligheten på 164 kvadratmeter. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 122.000 kroner.

I vannkanten

I annonsen på Finn.no skriver megleren at leiligheten i andre etasje av bygget har «nydelig beliggenhet (...) i vannkanten med panoramautsikt ut fjorden».

Megleren lokker med store vinduer, sydvestvendt balkong og «meget gode solforhold». På kjøpet får Brekke også bemannet resepsjon, tilgang på selskapslokaler med plass til 40 personer, treningsrom, spa og gjesterom med hotellstandard. For en slant ekstra kan han også få tilgang på alt fra hundevakt og vinsmaking til skjorteservice og rengjøring.

Sigve Brekke er opprinnelig fra Uvdal i Buskerud, og flytter hjem etter å ha vært bosatt i Thailand som Telenors Asia-sjef. Gjennom informasjonsavdelingen i Telenor melder Brekke følgende i en epost:

«Som følge av at jeg ble utnevnt til konsernsjef i Telenor har jeg flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd nærmere 20 år i utlandet. Jeg kan bekrefte at jeg har investert i en bolig på Tjuvholmen i Oslo.»

Sigve Brekke vil bosette seg i et eksklusivt nabolag. Blant dem som også har skaffet seg leiligheter på Tjuvholmen, er Michael Stang Treschow, Ole-Jakob Sunde, Kari Monsen Røkke og Olav Nils Sunde.

Eksklusivt nabolag

Eiendomsmegler Ragnhild Misvær Stenbeck ønsker ikke å kommentere salget. Hun bekrefter imidlertid at det kun er én leilighet i Brekkes bygg som står usolgt: en toppleilighet på nesten 300 kvadratmeter til 50 millioner kroner, med tre balkonger.

Når Telenor-sjefen nå har fått nøkkel til leiligheten på tuppen, er det kun 15 av de totalt 920 leilighetene på Tjuvholmen som står usolgte, forteller eiendomsmegleren.

– Vi er fornøyde dersom vi har solgt ut alle og er ferdige på nyåret, sier Stenbeck.

De usolgte leilighetene er mellom 118 og 296 kvadratmeter, og koster fra 11,2 millioner kroner.

– Det er kjøpere også i dette segmentet, men omsetningstiden er lengre, sier hun.

 

Leilighetene har vært på markedet i 2,5 år.

– Det er annerledes å selge leiligheter på Tjuvholmen nå som er alt er ferdig rundt her. For kjøperne er det lettere når leilighetene er ferdige og man kan se hva man får, både ute og inne, sier hun.

Som utstasjonert konserndirektør med ansvar for Asia har Sigve Brekke lenge ligget i lønnstoppen i Telenors konsernledelse. Ifjor fikk han en samlet utbetaling på 11,2 millioner kroner i lønn, bonus og andre godtgjørelser.

Som toppsjef i det delvis statseide telekonsernet får han en fast grunnlønn på 5,9 millioner kroner.

Hans forgjenger, konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, har i en årrekke vært bosatt ved Sandvika i Bærum. De siste årene har Baksaas bodd i en tomannsbolig i funkisstil som han selv sto for utbyggingen av.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen