Bruktboligprisene her til lands sank med 1,9 prosent i oktober 2022.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken for oktober, som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Korrigert for sesongvariasjoner falt prisene 0,8 prosent.

Sesongkorrigerte priser viser om utviklingen er sterkere eller svakere enn normalt for måneden.

Mener prisfallet skyldes renten

– Prisfallet skyldes i hovedsak at renten er blitt satt kraftig opp gjennom året, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i oktober hadde Follo hvor prisene steg med 0,3 prosent, ifølge Eiendom Norge.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Oslo og regionen Hamar m/Stange med en sesongkorrigert nedgang på 1,9 prosent.

Den sterkeste utviklingen hittil i år har Kristiansand med en oppgang på 9,1 prosent etterfulgt av regionen Stavanger m/omegn på 7,8 prosent og Drammen m/omegn med 7,3 prosent.

Oslo svakest i år

Svakest utvikling så langt i 2022 har Oslo med en oppgang på 2,9 prosent.

– Det var en svak utvikling i de fleste områder i Norge i oktober. I en del områder, spesielt Oslo, var det svært svak utvikling i oktober. Vi venter at den svake utviklingen i boligmarkedet vil fortsette ut året og det er ikke usannsynlig at boligprisutvikling i Norge i 2022 vil ende rundt 0 prosent, sier Lauridsen.

Målt i nominelle priser hadde Oslo det største prisfallet i en oktober-måned siden 2008.

Sjekk din region her:

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomdverdi, Finn.no

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.