Milliardær og oljegründer Bjarne Skeie satte prisrekord etter å ha kjøpt toppleiligheten i Holbergs gate 2 ved strandkanten i Kristiansand for nesten 44 millioner kroner. Det er den desidert høyeste prisen noensinne for en bolig i Kristiansand:

Prisen endte på 43.910.000 kroner.

Bjarne Skeie, som flytter inn i toppetasjen sammen med kona Aud, ønsker ikke å kommentere kjøpet til DN.

Olje- og riggründer Bjarne Skeie har satt prisrekord i Kristiansand.
Olje- og riggründer Bjarne Skeie har satt prisrekord i Kristiansand. (Foto: Tomm W. Christiansen)

– Vi er fornøyd med plassen, men vi ønsker ikke å kommentere noe utover det, sier Skeie til DN.

Overgått med over 13 mill.

Etter Skeies leilighetskjøp er den tidligere prisrekorden i Kristiansand forbigått med god margin. Den tidligere rekorden ble satt av investor Tore Hansen-Tangen (76) da han kjøpte sin toppleilighet i Kirkegata 2, også ved Kristiansands strandpromenade, bare et steinkast unna. Det skrev Fedrelandsvennen i fjor.

Hansen-Tangen kjøpte sin toppleilighet for 30,3 millioner kroner.

Dette betyr at den til nå gjeldende prisrekorden ble overgått med verdien av en egen luksusleilighet: 13,6 millioner kroner.

Med en pris på godt over 43 millioner, i tillegg til 2,5 prosent dokumentavgift, gir det en kvadratmeterpris på langt over 140.000 kroner.

Kjøpte fra seg selv

Eiendommen Skeie og kona nå skal flytte inn i ble kjøpt i 2012 av Skeies eget eiendomsselskap, Skeie Eiendom. Skeie Eiendom eies av Bjarne og Aud Skeie og deres tre barn, Trym, Lena og Stina, som eier 20 prosent av selskapet hver.

Bjarne Skeies leilighet ved Holbergs gate 2 fra siden.
Bjarne Skeies leilighet ved Holbergs gate 2 fra siden. (Foto: Harald Berghlin)

I 2012 betalte familieselskapet 16 millioner kroner for tomten sammen med det tilhørende mursteinshuset som ble revet i 2015. Adressen var da Østre Strandgate 60B, men nå har kommunen endret adressen til Holbergs gate 2.

Dørklokken ved Holbergs gate 2. Skeie har sikret den øverste plassen på både eiendomsprisen og ringeklokken.
Dørklokken ved Holbergs gate 2. Skeie har sikret den øverste plassen på både eiendomsprisen og ringeklokken. (Foto: Harald Berghlin)

Daglig leder Tom Christian Bredesen i Skeie Eiendom ønsker ikke å kommentere salget til DN.

Skeie blir ikke alene i bygget

I tillegg til Skeie og kona, flytter også blant andre Edith Ølsebø, eier av Berg-Hansen reisebyrå, og Bjarne Skeies nabo og venn Jon Ottersen inn.

Alle de fem leilighetene i bygget skal, etter det DN har fått opplyst, være solgt. Av de andre enhetene i bygget kjøpte Ølsebø sin for 18,3 millioner, mens Ottersen sikret seg sin for 15,1 millioner kroner.

1000 kvadratmeter

Bygget, som har fem leiligheter, teller over 1000 kvadratmeter totalt. Av dem skal Skeies leilighet ha 240 kvadratmeter gulvareal samt 126 kvadratmeter med balkong i fjerde etasje, ifølge Fedrelandsvennen.

Leiligheten har en unik plassering med utsikt til Austerhavna og ligger like ved den lite trafikkerte Strandpromenaden i Kristiansand.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: tv til fotball-VM
02:03
Publisert: